• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Повици

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ОД МАКЕДОНИЈА НА МЕЃУНАРОДНИ ПРОЕКТИ!

Почитувани,   Нашиот партнер, младинската организација  ” NEXT Generation” од Скопје, објавува повик за учесници од Македонија на младински меѓународни проекти кои ќе се одржуваа во неколку европски држави. Услови за учество: – Да бидете на возраст над 18 години; – Да имате солидно познавање на англискиот јазик(пишување и говорење); – Да бидете спремни за […]

Повик за учесници на Летен камп „ИнКоИн“ во Струга

Почитувани, Волонтерски Центар Скопје во периодот од 1 јули до 30 ноември ќе го реализира проектот „Без расправање“ во три мултиетнички општини во Македонија, Скопје, Струга и Гостивар. Главна цел на проектот е да ја зголеми свесноста на младите за важноста на интеркултурната комуникација и интеракција. Имено, проектот ќе овозможи интензивна и блиска интеркултурна комуникација […]

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО ПОРТУГАЛИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕДЕН волонтер на возраст помеѓу 20 и 30год. на веќе одобрен ЕВС проект со наслов“Águeda Volunteering Land” во Агуеда,Португалија, во времетраење од  10 месеци (20.09.2018- 31.07.2019). Детали за проектот “Águeda Volunteering Land”: Objectives: a) To promote diversity and interculturality; b) To empower volunteers with new competencies and learning based on […]

ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДА ЗА ХОТЕЛСКИ УСЛУГИ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НАСТАН, СМЕСТУВАЊЕ И ХРАНА

Волонтерски Центар Скопје во рамки на проектот “Без расправање“( финансиран од Фондацијата Отворено Општeство Македонија во рамки на програмата младински иницијативи ) има потреба од набавка на хотелски услуги, во кој ќе се  реализира Летен камп „ИнКоИн“.   Вашите понуди доставете ни ги на vcs_contact@yahoo.com најдоцна до 18.07.2018, до 16:00 часот.   Во продолжение Ви доставуваме покана за доставување понуда за набавка на хотелски услуги за организирање настан, сместување и храна.    За сите дополнителни појаснувања може да се обратите на емаил адреса vafire@vcs.org.mk Мухареми Вафире, најдоцна до 13.07.2018 година до 16:00 часот, проектен координатор.   Во очекување на вашите понуди, се најдобро. Покана за доставување понуди Вафире Мухареми

БЕЗ РАСПРАВАЊЕ

Волонтерски Центар Скопје во периодот од 1 јули до 30 ноември ќе го реализира проектот „Без расправање“ во три мултиетнички општини во Македонија, Скопје, Струга и Гостивар. Главна цел на проектот е да ја зголеми свесноста на младите за важноста на интеркултурната комуникација и интеракција. Имено, проектот ќе овозможи интензивна и блиска интеркултурна комуникација и […]

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА МЕЃУНАРОДЕН МЛАДИНСКИ КАМП ВО ГРАДАЧАЦ, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Почитувани, Ви објавуваме повик за 6 (шест) учесници на возраст од 18+ години на меѓународен  младински камп дел од проектот со наслов “Boosting Transversal Skills“  (BOOTS), финасиран преку Еразмус+ програмата на Европска Комисија. Меѓународниот младински камп ќе се одржи од 12 до 19 јули 2018 година во Градачац, Босна и Херцеговина. Short description of the project: […]

(English) “EVS as One more step toward Inclusion!”

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Мрежа на младински банки – Македонија

Мрежата на младински банки – Македонија е неформалнa мрежа на граѓански организации која има за цел да застапува создавање услови за што поголема младинска вработеност преку моделот на младински банки. Моделот на младински банки предвидува создавање на младински фондови кои ќе вклучуваат средства од општините, граѓанскиот и бизнис секторот, наменети за финансирање локални иницијативи и […]

ИТЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО РОМАНИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕДЕН волонтер на возраст помеѓу 18 и 30год. на веќе одобрен ЕВС проект со наслов“Unlock the world” во Крајова, Романија , во времетраење од  8 месеци (01.08.2018- 30.04.2019). Детали за проектот“Unlock the world”: Objectives of the project: The objectives of the project were structures in more categories: ● Concerning the […]

Акција за реновирање на спортско детско катче во ПОУ „Златан Сремец“

Волонтерски центар Скопје и АСПЕКТ денес ја реализираа преземената иницијатива за реновирање на детското спортско катче при ПОУ „Д-р Златан Сремец“. При реализација на проектот „Европската недела на спортот“ увидено беше дека училиштето ПОУ „Д-р Златан Сремец“ нема соодветни услови за спортски и рекреативни активности на младите. Овој предизвик беше зародиш на идејата на ВЦС и […]

Page 1 of 6123...Last »