Изданија VOICES

VOICES January 2022

Како лета времето! Веќе сме во новата 2022 година. Технички гледано, не се менува цела година, туку само еден ден....

VOICES December 2021

Врзете ги појасите. Крајот на годината брзо се приближува. Декември е месец на радост, среќа и можност да го завршите...

VOICES November 2021

Ноември е месец на благодарност, и иако е некако груб годинава, сепак е потсетник дека мораме да размислуваме, да бидеме...

VOICES October 2021

Подолгите и постудените ноќи не потсетуваат дека надвор е веќе есен. За многумина, тоа е време кога енергијата се намалува,...

VOICES September 2021

„Во природата нема награди или казни: има последици“.– Роберт Грин Ингерсол Ве очекува ново издание на „Воисес“, што значи дека...

VOICES August 2021

„Нашето човечка сочувство не поврзува едни со други.“ Како што се случуваат поплави и пожари во европските земји, ние повторно...

VOICES July 2021

Време е да искулираме! Температурата расте во Македонија, а нашето секојдневие се менува со визии за пливање во море или...

ВОИСЕС Јуни 2021

Во една работа сите сме согласни, дека изминатата година донесе многу бранувања, за некого можеби изгледаше како неколку години, а...

ВОИСЕС Мај 2021

Еј, Мај е! Што мислите за мај? Не е некој многу посебен месец, нели? Дали знаете дека во ниту еден...

VOICES April 2021

Aх, таа пролет! Конечно се чувствува пролетта. Ги слушаме птиците, го чувствуваме сонцето како ни ги загрева лицата, почнуваме да...

VOICES March 2021

Како што ВЦС навршува 15 години постоење така ние им оддаваме почест на сите оние кои беа инспирирани да напредуваат...

VOICES February 2021

Нов почеток На сите добри работи мора да им дојде крајот. Мојата едногодишна мисија при Европскиот солидарен корпус во рамките...

VOICES January 2021

Се чини дека 2020 година беше ера без крај, но, исто така, се чини како да сме ги затвориле очите...

ВОИСЕС Декември 2020

За 15-годишнината од формирањето на Волонтерски Центар Скопје да се навратиме на иднината! Никола Станкоски (директор и основач на ВЦС)...

ВОИСЕС Ноември 2020

Нели мислите дека среќата треба да се најде на секој лист од„Дрвото на животот“? Нашиот тим порасна неодамна, имајќи предвид...

ВОИСЕС Октомври 2020

Здраво уште еднаш, Поздрав од Скопје! Во 2003 година, талентираниот композитор Метју Белами од Кембриџ напиша: „Нашето време истекува“. За...

ВОИСЕС Септември 2020

Нашиот дом во изминативе месеци се претвори во добро познато место за нас отколку било кога до сега. Оваа година...

Voices August 2020

„Успехот не е конечен, неуспехот не е пропаст, тоа е храброст да се продолжи понатаму“ – Сер Винстон Черчил Еве...

VOICES July 2020

„Танцот е скриената страст на нашата душа“ – Марта Грахам Овој месец танцувањето е нашата страст. Тоа е чудесен начин...

Voices June 2020

„Умот е како падобран. Најдобро функционира кога е отворен“ – Неговата Светост Далај Лама Дали некогаш сте доживеале патување низ...