Повик за волонтер во Португалија!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 волонтер (18–30 години) од Македонија за учество во долгорочниот ЕСК–проект “From Everywhere to Everyone” во Вила де Кукужеш, Португалија. Место: Вила де Кукужеш, Португалија Период: Март - Септември 2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со „Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји ги имаат…

0 Comments

Повик за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (17-29 години) и 1 младински лидер (+17) од Македонија за учество во младинската размена „The land I love” во Сарата-Монтеору и Бузау, Романија. Место: Сарата-Монтеору и Бузау, Романија Датум: 19.02 –28.02.2022 !! Согласно регулативата на романските власти и барањето на организацијата-домаќин, влез во Романија е дозволен единствено за целосно…

0 Comments

Повик за младинска размена во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Младинската размена „The Masks We Wear“ во Garlstedt, Osterholz Scharmbeck, Германија. Место: Garlstedt , Osterholz Scharmbeck, Германија Датум: 01.03 – 11.03.2022 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (20+ возраст) кои сакаат да учествуваат на тренинг курсот “Theater tools for dramatic situations” во Сарата-Монтеору и Бузау, Романија. Место: Сарата-Монтеору и Бузау, Романија Датум: 02.02 –10.02.2022 !!Согласно регулативата на романските власти и барањето на организацијата-домаќин, влез во Романија е дозволен единствено за целосно вакцинирани лица или за оние…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18+ возраст) кои сакаат да учествуваат на тренинг курсот “ Youth Empowerment and HUMAN RIGHTS (Y.E.A.H.!)” во Турција. Место: Кемер, Анталија, Турција Датум: 1.03.-7.03.2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со „Ковид-19“ !! !! Согласно барањето на организацијата-домаќин, учеството на тренингот…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18+) од Македонија за учество на тренинг курсот “E-Fundraising" во Романија. Место: Крајова, Романија Период: 01 - 07 февруари + 2 дена за патување За проектот: Проектот е креиран за младински работници, обучувачи, едукатори од 7 програмски земји на Еразмус+ кои сакаат да ги развијат своите вештини за прибирање…

0 Comments

Повик за волонтер во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 волонтер (18–30 години) од Македонија за учество во долгорочниот ЕСК–проект "Volunteering opportunities" во Вилнус, Литванија. Место: Вилнус, Литванија Период: Jануари 2022 – Jануари 2023 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји ги имаат за влез…

0 Comments

Повик за волонтер во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) од Македонија за учество во долгорочниот ЕСК–проект во Вилнус, Литванија. Место: Вилнус, Литванија Период: Jануари 2022 – Jануари 2023 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји ги имаат за влез на македонски државјани.…

0 Comments

Повик за “Peer Act“ тренинг курс!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 8 учесници (16-23 години) од Македонија кои сакаат да учествуваат во проектот “Peer Act“. Места и датуми: 1-ва мобилност – 17.01.2022 – 23.01.2022 / онлајн 2-ра мобилност – 6.03.2022 – 13.03.2022 / Струга, Македонија 3-та мобилност – есен 2022 / Брисел, Белгија ! Можни се измени во проектните…

0 Comments

Повик за волонтер во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 волонтер заучествона долгорочен (9 месеци) ЕСК-проектподнаслов: “Sport for Social Support 3” во Анталија, Турција. Место: Анталија и Демре, Турција Датум: Февруари, 2022 година !!! Можни се евентуални промени на проектните датуми, зависно од моменталната состојба со COVID-19 !!! Волонтерот ќе биде одговорен за подучување англиски јазик и анимирање на децата…

0 Comments