Програми за размена

Европски Солидарен Корпус (ЕСК)

Дали сакате да волонтирате во странство и да откриете нови култури? Да живеете во интеркултурна средина и да ги подобрите вашите меки вештини? Доколку одговорот на ова прашање е да, тогаш ЕСК е вистинскиот проект за вас! Само спакувајте ги куферите и уживајте во многуте различни можности кои се целосно финансирани од Европската Унија. Проектите варираат од 2 седмици до 12 месеци и се достапни за сите заинтересирани на возраст од 18 – 30 години.

Еразмус+

Програмата на ЕУ за поддршка на едукација,тренинг, младите и спортот во Европа нуди многу можности за вас! Преку културни размени, на младите како вас, Еразмус+ дава шанса да студираат, да ги искусат младинските размени и да одат на тренинг курсеви и семинари. Еразмус+ можностите се финансирани од страна на Европската Унија и се достапни за млади од 14 години па нагоре.

Други проекти

Имплементираме проекти и на локално ниво, соработуваме со различни организации и аплицираме за различни можности за финансирање во Македонија. Работилниците се дел од нашите активности, нашите волонтери се желни да ги запознаат младите во Македонија! Сакаш да соработуваш со нас? Јави се, пиши ни маил, посети не, отворени сме за секаква соработка!

Сакаш да бидеш ЕСК-волонтер во Македонија?

Провери ги можностите што гу нудиме и контактирај не!

Креирање на списание ВОИСЕС

Пишување текстови, истражувања, интервјуа, дизајнирање на магазинот, поткасти… Ќе бидеш еден од уредниците на ВОИСЕС!

Проекти & Работилници

Промоција на волонтерството, пишување и имплементирање проекти, користење на неформални образовни методи и работилници со средните училчишта. Небото е граница за проектни идеи!

Онлајн компетенции

Да работиш на каналите на социјалните медиуми, да креираш содржина и дизајн, да правиш видеа и промотивни материјали. Сакаш да креираш интересна содржина на ТикТок или на Инстаграм?

Работа со деца

Проекти во Дневниот Центар за деца од улица во Шуто Оризари или во основно училиште за деца со специјални потреби. Ќе бидеш вклучен вои дневните активности и ќе им помагаш на децата.

Настани

Организирање на различни настани за локалните млади како на пример караоке забави, филмски вечери, паб-квизови, интеркултурни вечери… Затоа што мора и да се забавуваме.

Тековни проекти

Re-inventing Community radio in the Smartphone Era

Community radio as a platform for the voice of the youth, to support creativity and media skills of local young people.

Европската младина на фронтот на активното граѓанство

25 учесници од 5 европски земји беа избрани да го променат општеството. По 10-дневна обука, секој учесник доби 1.000 евра за имплементација на сопствените идеи и иницијативи.  

Кон ефективно хуманитарно волонтирање

Програм на ЕУ за поддршка на образование, обука, млади и спорт од Европа, кој нуди многу можности

TWOST - Тренинг без стереотипи

KA2 проект со цел да се превенира родово-базираната дискриминација кон младите и креирање на онлајн алатка за евалуација.

Past Projects