You are currently viewing Повик за волонтер во Чешка!

Повик за волонтер во Чешка!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “ESC Luzanky” во Чешка.

Место: Брно, Чешка
Датум: 15.09.2024 – 14.09.2025 (12 месеци)

Повеќе за проектот:

Центарот за рекреација Лузанки (SVC Luzanky) е спремен да биде домаќин за волонтери на некои од следните позиции:

 1. Lidická – Art Department
 2. Liška – centre of leisure time + LUSK (Lidicka – Technical Department)
 3. Lyska and Legato (Circus)
 4. Atelier Lavka
 5. Louka – Centre of Leisure Time
 6. Lata – Centre of Leisure Time
 7. Šiška forest kindergarten
 8. Lipka – school facility for environmental education

Подолу може да најдете информации за секоја позиција поопширно.

Повеќе информацииТука

Организација-домаќин: Luzanky

Технички детали:
Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната, како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

 1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
 2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.
 3. Следете ги упатствата за пријавување и на Luzanky веб-страницата.
  (Спомени го ВЦС како организација-испраќач.)

Краен рок за аплицирање: 31.03.2024

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.