Повик за волонтери во Аруба!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Volunteering in Aruba”. Место: Оранјештад, Аруба Датум: Започнува во октомври 2024 (6 месеци) Повеќе за проектот: 1.ARUBADOET  - Помош при подготовка и спроведување на национална волонтерска акција во Аруба Главна задача во проектот ќе биде помош во подготовката…

0 Comments

Повик за волонтер во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Volunteering with Associació Alba” во Шпанија. Место: Тарега, Шпанија Датум: септември 2024 - јуни 2025 (10 месеци) Повеќе за проектот: Целта на здружението е да обезбеди образовна и социјална грижа на лицата со попреченост со цел тие да станат поавтономни и да го…

0 Comments

Повик за волонтери во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) од Македонија за учество на краткорочен ЕСК-проект „Volunteering in France“ во Франција. Место: различни локации во Франција Период: Можни датуми од сега до Септември (1 или 2 месеци) Повеќе информации:  Grand-Est (2 места) Период: почеток од сега до 5-ти Септември (1 или 2 месеци) Место: Фуде, Франција Волонтерите активно ќе учествуваат…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период:  почеток: август или септември 2024 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Повеќе информации: 1. Day center for people with disabilities "Šviesa" - 1…

0 Comments

Повик за младинска размена во Словенија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) и лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Anyone can sit with me!“ во Словенија. Место: Велење, Словенија Датум: 19.09 - 27.09.2024 За проектот: Дали имате страст за правење разлика и создавање побезбедна онлајн средина за вашите пријатели? Со учество во проектот: "Anyone…

0 Comments

Повик за обука во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Thematic Awareness Training – Peers for Inclusion” во Романија. Место: Касоаја, Арад, Романија Датум: 01.08 – 10.08.2024 За проектот: Тематската обука за подигање на свеста – Врсници за инклузија - се однесува на младинските работници и обучувачите, нудејќи им…

0 Comments

Повик за младинска размена во Хрватска!

Волонтерски Центар Скопје бара 6 учесници (18-30 години) и лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Generation Impact: Cultural Activists“ во Хрватска. Место: Планинарскиот дом Омановац, Пакрац, Хрватска Датум: 16.09 - 25.09.2024 За проектот: Главната цел на проектот: „Generation Impact: Cultural Activists“ е да ги поттикне младите луѓе активно да се…

0 Comments

Повик за волонтер во Бугарија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК-проект „Volunteer in University Library“ во Бугарија. Место: Варна, Бугарија Период: почеток: август 2024 (9 месеци) За проектот: Како волонтер ќе ја поддржувате дигитализацијата на архивата на библиотеката, ќе ги водите корисниците, ќе помагате во организирањето и уредувањето на материјалите, ќе управувате со објавите…

0 Comments

Повик за волонтер во Бугарија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект „Creative Volunteering in Varna“ во Бугарија.

Место: Варна, Бугарија
Период:
01.07.2024 – 31.12.2024

За проектот:

За време на проектот: „Creative Volunteering in Varna“, ќе помагате во активностите во младинскиот центар, ќе организирате настани и ќе креирате фотографии, видеа и текстуална содржина за социјалните медиуми. Исто така, ќе помагате во маркетинг-кампањи, ќе ги дочекате и советувате посетителите и ќе бидете поддршка на часовите по скејтборд и ролери.

Повеќе информации: Тука / ИНФОПАКОТ 

Проектен партнер: Association FOR YOU

Технички детали: Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната, како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
  2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.
  3. Доколку наидете на какви било тешкотии при пополнувањето на формуларот, ве молиме контактирајте нè на: vcs_contact@yahoo.com

Краен рок за аплицирање: 23.06.2024

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.

(more…)

0 Comments

Повик за волонтери во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Your time, your impact.” во Полска. Место: Квидзин, Полска Датум: Почеток: септември 2024 (9 или 12 месеци) Повеќе за проектот: Дали си млад човек што го сака неформалното образование, социјалната или младинската работа? НВО „Akwedukt“ бара посветени волонтери за…

0 Comments

Повик за волонтери во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Youth International” во Италија. Место: Фаенца, Италија Датум: Почеток: септември 2024 (6 месеци) Повеќе за проектот: Волонтерите ќе ја поддржат организацијата домаќин и локалната заедница со помош во едукативните проекти (училишни работилници, по училиште или курсеви за барање азил), работилници по комуникација,…

0 Comments

Повик за младинска размена во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (13-30 години) и лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Youth On Air“ во Франција. Место: Бомонтоа-ан-Перигор, Франција Датум: 15.07 - 02.08.2024 За проектот: Оваа младинска размена го користи радиото како средство за меѓукултурни средби и споделувања, овозможувајќи им на учесниците да се фокусираат на…

0 Comments

Повик за национална обука!

Волонтерски Центар Скопје бара 10 млади луѓе (16-25 години) од Македонија кои би сакале да учествуваат на национална обука спроведена од врснички обучувачи за антидискриминација, толеранција и спречување на родово базирано насилство. Обуката се организира во рамките на проектот: „Акција за правата на девојчињата за еднаквост, мир и безбедност“ (Smart Balkans). Датум: 23.06 – 30.06.2024…

0 Comments

Повик за младинска размена во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (15-17 години) и лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Landscaping in Vaunières“ во Франција. Место: Воњерс, Франција Датум: 9.08 – 21.08.2024 За проектот: Воњерс, Франција е историско мало место, кое сега е управувано, анимирано и реновирано од здружението Les Villages des Jeunes. Таму…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: 20.07.2024 – 20.07.2025 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација и работилници, волонтерите ќе имаат можност да организираат…

0 Comments

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК-проект под наслов: “Volunteering in Regen farm” во Италија. Место: Паломбајо, Италија Датум: јуни - ноември (6 месеци) Повеќе за проектот: Темите на проектот се околу агрошумарството, пермакултурата, природните градби и живеењето во заедницата. За повеќе информации: ИНФОПАКОТ  Организација-домаќин: Associazione Regen ETS Технички…

0 Comments

Повик за обука во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (18-35 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Training of Youth Workers: Into the Future” во Германија. Место: Остерхолц-Шармбек, Германија Датум: 7.08 – 14.08.2024 За проектот: Проектот има за цел да обезбеди простор за истражување на предизвиците, подобрување на работните компетенции на младинските работници и создавање долготрајни партнерства. Целта…

0 Comments

Повик за волонтер во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен или краткорочен ЕСК-проект „Volunteering with Hors Pistes“ во Франција. Место: различни локации во Франција Период: долгорочно: почнувајќи од септември 2024 година (9-12 месеци) / краткорочно: почнувајќи од јули/август 2024 година (2 месеци) За проектот: Темите на долгорочните проекти се разновидни: образование, социјална инклузија, мобилност на младите,…

0 Comments

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект „Volunteering at Atelierhaus Roter Hahn“ во Германија. Место: Бремен, Германија Период: 7.10.2024 – 30.09.2025 (12 месеци) За проектот: Дали сте страсни за уметност и работа со деца? Дали длабоко се грижите за социјалната правда и создавањето инклузивна средина за секого? Овој волонтерски проект го комбинира сето тоа!…

0 Comments

Повик за обука во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Gender E+Quality for Beginners” во Шпанија. Место: Херез де ла Фронтера, Шпанија Датум: 2.06 – 8.06.2024 За проектот: Главната цел на проектот е да се подигне свеста за родовата еднаквост и да се прошират родовите перспективи во младинската работа и…

0 Comments