ЕВС во ВЦС: Антонин

Здраво на сите! Јас сум Антонин,  имам 25 години, доаѓам од Монпелје, град кој се наоѓа во јужниот дел на Франција. Јас сум новиот ЕВС  волонтер во ВЦС. Главната причина зошто решив да дојдам е едноставена, но голема: Сакав да откријам една нова област, во која јас никогаш не сум бил, да запознаам  нови луѓе,…

0 Comments

ЕВС во ВЦС: Квентин

Здраво на сите,Моето име е Квентин, но никој не може да го изговори правилно па веќе имам прекар - Кире. Доаѓам од мало место во северо-западна Франција, во близина на морето и дојдов тука во Скопје на една година за мојот ЕВС проект. Сакам да патувам, да танцувам, да слушам музика, да гледам филмови и…

0 Comments

EVS in VCS: Michaela Kawanova

Здраво, се викам Михаела и доаѓам од Опава, многу убаво мало градче во Република Чешка. Студирав на факултетот за економија на универзитет во мојата татковина. Сакам патувања, запознавање со нови луѓе и истражување на нови култури. Постоеја многу влијанија на мојата одлука да го одберам проектот во Македонија. Сум била многу пати во Македонија и…

0 Comments

Обука по пристигнување во Струмица

ЕВС волонтерите во ВЦС - Марко, Јакопо и Моника, учествуваа на обуката по пристигнување за ЕВС волонтери организирана од страна на Националната Агенција за образовни програми и мобилност која се одржа во Струмица, 14-16.4.2015. Обуката беше исполнета со корисни информации и интересни факти, но најдобриот дел беше можноста да се запознаат другите ЕВС волонтери од…

0 Comments

ЕВС во ВЦС: Марко

Здраво! Јас сум Марко и доаѓам од еден прекрасен регион во Словенија, наречен Бела Краина. Бев неколку пати досега во Македонија и тоа е главната причина зошто дојдов повторно тука. Едноставно ја сакам оваа земја и овие луѓе ... и имам многу пријатели тука. Научив многу тука, а можеби сега е време да дадам нешто…

0 Comments

ЕВС во ВЦС: Моника

Ме замолија да напишам неколку реченици за себе. Иако изгледа толку лесно, тоа е сепак малку потешка задача за мене. Јас не сум само моето име (Моника), националност (Словакиња), или возраст (хмммм, без коментар). Наместо да ви кажам повеќе за мене, јас ќе ви кажам повеќе за тоа што ми се допаѓа. Јас го обожавам…

0 Comments

ЕВС во ВЦС: Михал

Се викам Михал Крижан. Јас доаѓам од Словачка и се одлучив да заминам на ЕВС затоа што е многу добро после завршувањето на моите студии да се отиде на стажирање во странство, бидејќи со тоа можеш да стекнеш многу нови вештини. Јас го одбрав Волонтерски Центар Скопје за мојот ЕВС затоа што го открив нивниот…

0 Comments

Работилница „Дебата“ овој четврток (14.02)

Почитувани волонтери, ве покануваме да учествувате во работилницата за дебатирање која ќе се одржи во четврток, на 14ти февруари во нашата канцеларија (ул. Емил Зола 3-2/3), со почеток во 17:30 часот.Дојдете со свеж и отворен ум и бидете подготвени да ги користите и да ги подобрите вашите реторички вештини! Предвидено е да почнеме со неколку…

0 Comments