You are currently viewing Од Аруба до Македонија – добредојде Аманда!

Од Аруба до Македонија – добредојде Аманда!

“Bondia”! Јас се викам Аманда, имам 19 години и доаѓам од сончевиот остров Аруба. Речиси е невозможно прецизно да се посочат некои дефинирачки карактеристики за мене, бидејќи моите интереси се насекаде! Од пеење преку поезија до дебата: со задоволство би ги вежбала моите вештини.

Сакам да патувам и да го истражувам светот околу мене. Сум била на 3 континенти, сретнав безброј луѓе и направив спомени кои ќе траат цел живот. Секогаш сум надвор од дома и правам некоја активност или го планирам моето следно патување во странство!

Откако ми беше дијагностициран аутизам и АДХД, секогаш знаев кои се моите ограничувања. Дали ме запреа? Никогаш. Лекарите ми рекоа дека никогаш нема да научам како да пишувам или правилно да зборувам; но, еве ме тука и ти ја пишувам мојата приказна.

Се надевам дека ќе бидам глас за оние кои немаат, и за оние на кои можеби ќе им треба рака за помош во тоа.

Аманда Бритен