Повик за волонтери во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “ESC with Associació Alba” во Шпанија. Место: Тарега, Шпанија Датум: 01.06.2024 - 31.03.2025 (10 месеци) Повеќе за проектот: Целта на здружението е да обезбеди образовна и социјална грижа на лицата со попреченост со цел тие да станат поавтономни и да…

0 Comments

Повик за обука во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “UNITY CANVAS: Collective Art for Wellness & Awareness” во Франција. Место: Дордоња, Франција Датум: 29.04 – 6.05.2024 За проектот: Обуката ќе собере 20 младински работници поддржани од 3 обучувачи кои преку работилници ќе презентираат различни пристапи за дизајнирање и олеснување…

0 Comments

Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „Rural Youth Festival 3.0” во Романија. Место: Извоареле, Романија Датум: 7.07 - 30.08.2024 (7 недели) За проектот: „Rural Youth Festival 3.0“ е проект за тимско волонтирање, во кој 40 волонтери ќе се соберат да овозможат разновидни културни и образовни активности и да помогнат во…

0 Comments

Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „Summer Time Fun” во Романија. Место: Извоареле, Романија Датум: 15.05 - 30.06.2024 (7 недели) За проектот: Тим од 18 меѓународни волонтери ќе подготви 7-неделни забавни активности во село со кино претстави на отворено, работилници и игри во три младински центри (од кои едниот…

0 Comments

Повик за волонтер во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Jump to life” во Романија. Место: Рамницу Валчеа, Романија Датум: 3.06.2024 – 3.04.2025 (10 месеци) Повеќе за проектот: „Jump to life“ е волонтерски стаж од 10 до 12 месеци во која AIDE нуди неформални активности во реонот околу Валчеа…

0 Comments

Повик за волонтер во Чешка!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “ESC Luzanky” во Чешка. Место: Брно, Чешка Датум: 15.09.2024 – 14.09.2025 (12 месеци) Повеќе за проектот: Центарот за рекреација Лузанки (SVC Luzanky) е спремен да биде домаќин за волонтери на некои од следните позиции: Lidická – Art Department Liška – centre of…

0 Comments

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Building a More Inclusive Universo” во Италија. Место: Болоња, Италија Период: мај 2024 - октомври 2024 година (6 месеци) За проектот: Волонтерите ќе се вклучат во запознавање со италијанскиот јазик и култура, курсеви за странски јазици, работилници за комуникација, промоција на Еразмус+, лични…

0 Comments

Повик за волонтери во Луксембург!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „Discover Luxembourg 2.0”. Место: Луксембург Датум: 4.06 – 4.07.2024 (4 недели) За проектот: Главниот фокус на овој проект е инклузијата. Преку планираните активности учесниците ќе го научат разбирањето на инклузијата на лицата со попреченост и како може да се живее. Друга цел…

0 Comments

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “ESC in Reggio Emilia” во Италија. Место: Реџо Емилија, Италија Период: септември 2024 – септември 2025 година (12 месеци) За проектот: Волонтерите ќе се вклучат во активности како: Имплементација на Еразмус+ проекти Јазична тандем поддршка за локалното население во Реџо Емилија Активности за…

0 Comments

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект „Volunteering at Friedehorst“ во Германија. Место: Бремен, Германија Период: 02.09.2024 – 31.08.2025 (12 месеци) За проектот: Дали сакате да им донесете насмевка на луѓето? Со волонтирање во Freizeitzentrum во Friedehorst, организација која обезбедува рекреативни активности за лица со посебни потреби и болести, ќе организирате ситни активности за жителите…

0 Comments

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект „Volunteering in Roccantica“ во Италија. Место: Рокантика, Италија Период: април 2024 - ноември 2024 година (8 месеци) За проектот: Како волонтер ќе бидете вклучени во сите активности на здружението ALA, организација која работи во различни области на младинската политика и зајакнување на младите, како и…

0 Comments

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект „Volunteering with NaturKultur“ во Германија. Место: Бремен, Германија Период: 06.09.2024 – 05.09.2025 (12 месеци) За проектот: Нашиот партнер од NaturKultur бараат волонтер за врска со локалната заедница! Вашата улога вклучува активно барање и воспоставување нови врски со различни организации во Бремен, како училишта, домови за млади, иницијативи и…

0 Comments

Повик за младинска размена во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) и лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Make music, not war 3“ во Германија. Место: Гарлштет (блиску Бремен), Германија Датум: 21.05 – 31.05.2024 За проектот: „Make Music Not War 3“ е наменет да послужи како алатка за помирување и градење мир…

0 Comments

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект „Tobiasschule“ во Германија. Место: Бремен, Германија Период: 02.09.2024 – 31.08.2025 (12 месеци) За проектот: Ако сте грижлива личност со отворен ум и би сакале да работите со деца со посебни потреби - овој волонтерски проект е за вас! Tobiasschule има две волонтерски позиции: 1. Работа…

0 Comments

Повик за младинска размена во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Keep Dreaming“ во Италија. Место: Џардини Наксос, Италија Датум: 07.05 - 12.05.2024 За проектот: Дали сте заинтересирани да ја подобрите вашата ментална благосостојба додека учествувате во различни активности? Придружете се на младинската размена „Keep dreaming“, дизајнирана да го…

0 Comments

Повик за младинска размена во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „European cooperation for safe online navigation“ во Германија. Место: Хамбург, Германија Датум: 14.03 – 22.03.2024 За проектот: Проектот има за цел да ја подигне свеста кај младите за заштитата на личните податоци, која загрижува поради брзиот раст на…

0 Comments

Повик за волонтери во Хрватска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „Green Fingers” во Хрватска. Место: Загреб, Хрватска Датум: 27.04 - 07.06.2024 (6 недели) За проектот: Волонтерски тим од десетина волонтери ќе биде ангажиран во одржување на урбаните училишни градини во партнерските основни училишта (со цел да се научи и поучува за природното градинарство…

0 Comments

Повик за обука во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Towards identity” во Полска. Место: Буковина Татшањска, Полска Датум: 25.02 – 03.03.2024 За проектот: Обуката „Towards Identity“ ќе се фокусира на зајакнување на компетенциите на младинските работници за поддршка на младите во нивниот процес на градење идентитет. Учесниците ќе развијат…

0 Comments

Повик за обука во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Totally Understanding” во Полска. Место: Лублин, Полска Датум: 22.02 – 29.02.2024 За проектот: Обуката за проектот: „Totally understanding“ опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи дијагноза на системи за младинска работа, улоги на младинските работници, грижа за сопственото ментално здравје, мотивација…

0 Comments

Повик за обука во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Breaking the cycle” во Литванија. Место: Даугирдишкес, Литванија Датум: 22.05 – 30.05.2024 За проектот: „Breaking the cycle“ е обука дизајнирана да ги опреми учесниците со неформални алатки за ментална благосостојба при нивната работа со младите. Обуката има за цел да…

0 Comments