Повик за волонтери во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Winds of change” во Полска. Место: Бидгошч, Полска Датум: што е можно поскоро (12 месеци) Повеќе за проектот: Во текот на проектот, волонтерот ќе им помага на лицата со посебни потреби, во градинка и во основно училиште. Волонтирањето,…

0 Comments

Повик за волонтери во Аруба!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Volunteering in Aruba”. Место: Оранјештад, Аруба Датум: Започнува во октомври 2024 (6 месеци) Повеќе за проектот: 1.ARUBADOET  - Помош при подготовка и спроведување на национална волонтерска акција во Аруба Главна задача во проектот ќе биде помош во подготовката…

0 Comments

Повик за обука во Португалија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Volunt4YOU(th)” во Португалија. Место: Фафе, Португалија Датум: 20.06 - 26.06.2024 За проектот: Овој проект се занимава со намалениот граѓански ангажман на младите и има цел да го зголеми нивното учество во активностите на своите заедници, особено во однос на…

0 Comments

Повик за младинска размена во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „European cooperation for safe online navigation“ во Германија. Место: Хамбург, Германија Датум: 14.03 – 22.03.2024 За проектот: Проектот има за цел да ја подигне свеста кај младите за заштитата на личните податоци, која загрижува поради брзиот раст на…

0 Comments

Повик за младинска размена во Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Digital Community Radio for Youth Inclusion and Diversity“ во Македонија. Место: Љубојно, Македонија Датум: 22.08 – 28.08.2023 За проектот: Целта на проектот е да развие компетенции кај младите луѓе да користат радио и паметни телефони за да го кренат својот…

0 Comments

Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Eastern Partnership Volunteering Program” во Романија. Место: Букурешт, Романија Период: јуни - јануари 2023 (7 месеци) За проектот: Секој месец, тимот на COSI ќе избере тема, согласно со календарот на ОН, поврзана со човековите права, солидарност, волонтерство, активно граѓанско учество, инклузија, меѓукултурно прифаќање,…

0 Comments

Повик за волонтери во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект “Volunteering for Growth” во Шпанија. Место: Херес де ла Фронтера, ШпанијаПериод: ноември 2022 – август 2023 (10 месеци) За проектот: Дали сте заинтересирани да работите со млади луѓе од цела Европа?  Дали сакате да се борите против расизмот и сексизмот и за одржлива…

0 Comments

Повик за обука во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат во обука “All together for European Solidarity Corps” во Турција. Место: Анкара, ТурцијаДатум: 14.12.2022 - 20.12.2022 За проектот: И покрај зголемениот број на млади луѓе и организации кои учествуваат на Еразмус+ проекти ширум Европа, сеуште постои несигурност кога треба да…

0 Comments

Повик за волонтери во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години), од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект во “Deutsches Tanzfilminstitut” во Германија. Место: Бремен, ГерманијаПериод: 02.05.2023 – 30.04.2024 (12 месеци) За проектот:Волонтерите ќе помогнат во снимањето и продукцијата на филмови за танц. Тие ќе ја поддржат организацијата во дигитализацијата на касетите за архивирање, како и помагање на тимот…

0 Comments

Од објави на Инстаграм до постигнување на вашите цели: oбука “Social Media Support for NGOs” во Полска

Бојана, Марина, Марта и Маријана го претставуваа Волонтерски Центар Скопје на обуката за проектот: „Social Media Support for NGO’s“, што од 10 до 16 август се одржа во Лублин, Полска. Ги споделуваме нивните впечатоци: „Сите сме свесни дека поминуваме премногу време на социјалните мрежи, па зошто да не го претвориме ова во нешто позитивно? Се…

0 Comments

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект "ESC in Casa Santa Chiara" во Италија. Место: Болоња, Италија Период: октомври 2022 – октомври 2023 година (12 месеци) За проектот: Волонтерот ќе биде одговорен за подготовка на активности за интеграција на корисниците на „Casa Santa Chiara“ - Центарот за лица со посебни потреби и…

0 Comments

Повик за обука во Германија

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Обука „Into The Future!“ во Остерхолц Шармбек, ГерманијаМесто: Остерхолц Шармбек, ГерманијаДатум: 2.9 – 10.9.2022 Овој курс за обука обезбедува простор за истражување на предизвиците, подобрување на работните компетенции кај младите и создавање долготрајни партнерства. За повеќе информации: ИНФО-ПАКЕТОТ …

0 Comments

Повик за обука во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници (20+ години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на oбуката за проектот “Social Media Support for NGOs” во Лублин, Полска. Место: Лублин, Полска Датум: 10.08 - 16.08.2022 За повеќе информации: ИНФО-ПАКЕТОТ Партнер на проектот: Sempre a Frente За проектот: "Social Media Support for NGOs" е обука што одговара на…

0 Comments

Повик за волонтери во Турција!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери, 18 - 30 години, од Македонија за учество на ЕСК проектот „ Be a Volunteer with S&G “ во Анкара, Турција. Место: Анкара, Турција. Датум: 15.07 – 14.09.2022 Во овој проект учесниците ќе работат на различни теми: -Еколошки (со „Ankara Greens“) -Онлајн дигитални активности (вебинари, блогови) -Инклузија (јазичен…

0 Comments

Повик за младинска размена во Полска

Волонтерски Центар Скопје бара 6 учесници (18-25 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Младинската размена „ImpacTV!“ во Лублин, Полска Место: Лублин, Полска Датум: 20.6 – 28.6.2022 Проектот е за активности од областа на неформалното образование поврзани со деца со посебни потреби, млади, работилници на…

0 Comments

Повик за младинска размена во Португалија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18 – 30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија за учество во младинската размена „Marriage of Cultures“ во Португалија. Место: Мацеира, Португалија Датум: 13.6.2022 – 20.6.2022 За проектот: „Венчавка на култури“ е наменет за млади луѓе и младински лидери кои се заинтересирани да научат повеќе…

0 Comments

Повик за обука во Кипар!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници (+18 години) од Македонија за учество на обука за проектот: „Games for Social Entrepreneurship“ во Ларнака, Кипар. Место: Ларнака, Кипар Датум: 23.5 – 30.5.2022 За проектот: Главната цел на проектот „Игри за претприемништво“ е поддршка на професионалниот развој на младинските работници и развој на нови иновативни пристапи за подобра…

0 Comments

Повик за волонтери во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 волонтери (18 - 30 години) од Македонија за учество на долгорочниот ЕСК-проект “Sport for Social Support“ во Турција. Место: Анталја, Турција Датум: февруари / март 2022 –декември 2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји ги…

0 Comments

Повик за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (17-29 години) и 1 младински лидер (+17) од Македонија за учество во младинската размена „The land I love” во Сарата-Монтеору и Бузау, Романија. Место: Сарата-Монтеору и Бузау, Романија Датум: 19.02 –28.02.2022 !! Согласно регулативата на романските власти и барањето на организацијата-домаќин, влез во Романија е дозволен единствено за целосно…

0 Comments

Повик за младинска размена во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Младинската размена „The Masks We Wear“ во Garlstedt, Osterholz Scharmbeck, Германија. Место: Garlstedt , Osterholz Scharmbeck, Германија Датум: 01.03 – 11.03.2022 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно…

0 Comments