Повик за волонтери во Сицилија, Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „High Road” во Сицилија, Италија. Место: Сицилија, Италија Датум: 04.06.2023 - 03.08.2023 (9 недели) За проектот: За време на проектот, ќе се придружите на тимот од 43 волонтери и ќе работите и живеете во руралните области на Сицилија, зголемувајќи ја свеста за…

0 Comments

Мојот ЕСК во Шпанија: нова култура и неверојатни луѓе

Многу ми е драго што сум дел од тимот во Can Gual Residence и што работам со такви неверојатни луѓе. Нашиот распоред е многу флексибилен. Откако пристигнав во центарот пред две недели, направивме список на одредени активности што треба да ги завршиме до крајот на март: Реставрација на клупите и изградба на нови маси за…

0 Comments

Добредојде за Аниина од Финска

Мoi! Се викам Аниина, имам 23 години и доаѓам од Финска. Цел живот живеам во Финска, но сега ја пронајдов оваа авантура што многу ме возбудува и прави љубопитна. Сега конечно пристигнав во Македонија.. И веќе ја сакам! Во Финска имам прекрасно семејство, неверојатни пријатели и имав одлична работа. Сепак, се прашував „зошто чувствувам дека…

0 Comments

Довидување за нашите волонтери од Белгија

Како лета времето кога си волонтер во ВЦС! Трите недели во Македонија, на Ине, Ишак, Мохамед и на Алекс им поминаа додека трепнеш со очите. Дури и со толку малку време, тие можеа да доживеат вистинско волонтерско искуство. Дали нивното кратко искуство им го промени животот? Не можеме да бидеме 100 проценти сигурни, но тие…

0 Comments

Three weeks to leave their comfort zone: Welcome to our new Belgian volunteers

Започна со одложен авионски лет поради технички проблем, но сега се конечно тука! Четири млади и љубопитни волонтери од Белгија се придружија на Волонтерски Центар Скопје и од 17 јули, па во наредните три недели ќе им бидеме домаќини на Алекс, Ине, Ишак и на Мухамед. Тие ќе добијат можност да станат новинари и графички…

0 Comments

¡Hola Macedonia! The group of 7 VET students from Spain has arrived!

Тие дојдоа на крајот на Мај на практична работа во рамките на ВЕТ програмата. По поминато извесно време во нивните компании тие споделија за тоа колку забавна група се и спремни за акција! Ја поздравуваме групата од студенти од Институтот Кавал Бернат која штотуку го заврши своето образование за туризам. Доаѓаат од Тераса, Барселона, на…

0 Comments

Building up a human(itarian)

Волонтерски Центар Скопје продолжува со активностите поврзани со проектот TEHV. Со стекнатите знаења од обуката на организаторите (ADRA SK, ADICE) пристапивме кон практична имплементација на методите и алатките потребни за подигнување на капацитетите на ВЦС и усогласување со европската регулатива и препораки. Активно работиме на усогласување на постоечките полиси според стандардите на програмата EU Aid…

0 Comments

Call for volunteers in Turkey

Животната средина е важна-Анкара Волонтерски Центар Скопје има потреба од 4 учесници од Македонија кои сакаат да учествуваат на ЕСК проектот "Environment matters“ во Турција. Место: Анкара, Турција Датум: Септември-Октомври 2020 година (59 дена) Можни се евентуални промени околу датумот на проетот зависно од моменталната состојба со COVID-19 Накратко за проектот: Овој проект има за…

0 Comments

Повик за волонтер

Волонтерски центар Скопје бара волонтер кој сака да волонтира на Проектот „Солидарност, да можеме“ во  Португалија.   Место: Арукуела, Португалија Време: мај 2020 година до април 2021 година За проектот: Проектот ЕСК „Солидарност, да можеме“ - се наоѓа во Аругуелас, мало село во близина на градот Рио Маиор. Намерата е да се регрутираат 6 доброволци…

0 Comments

Empowered by Nature- Call for volunteers

Бараме 12 волонтери од 18 до 30 годиниза "Empowered by nature" - проектзакраткорочниволонтерскигрупи,од 1 до 30 септември 2019 годинавоХортобаги, Унгарија (селовосрединатананационалниотпаркХортобаги). Empowered by nature- природатакакоизворнасаморазвој, креативност и соработка. (https://bit.ly/2KU7nYV -видеозапроектот) Овојпроект е планиранзамладилуѓесопомалкуможности, коисесоочуваатсоразличнитешкотиивонивнитеживоти (социјални, економски, образовни, територијални), NEET невработени, малцинства, нисконивоилинедовршенообразование, семејниилиекономскипроблемиитн. Нема потреба од одлично или добро познавање на Англискиот јазик. Волонтерскиактивности: Следнивеработиќебидатнаправениналокацијатавопомалигрупи…

0 Comments

Call for Volunteers D Festival 2019

Д Фестивал од година в година е се’ поголем и цели кон тоа да изгради еден сосема поинаков свет! На него му е потребна мнооогу голема грижа и љубов, а особено луѓе кои сакаат да го изградат според своите соништа. Со над 80 артисти во својата музичка програма, а со ПлоштАрт, градот со над 100…

0 Comments