You are currently viewing Повик за волонтер

Повик за волонтер

Волонтерски центар Скопје бара волонтер кој сака да волонтира на Проектот „Солидарност, да можеме“ во  Португалија.

 

Место:

Арукуела, Португалија

Време:

мај 2020 година до април 2021 година

За проектот:

Проектот ЕСК „Солидарност, да можеме“ – се наоѓа во Аругуелас, мало село во близина на градот Рио Маиор. Намерата е да се регрутираат 6 доброволци од различни земји и во рок од 12 месеци тие ќе бидат граѓани на Арукелас и ќе комуницираат со заедницата, помагајќи во социјални проекти, во кои „H2O“ е вклучена во општината Рио Маиор.

Волонтерите ќе имаат можност да работат со деца и млади, со луѓе со мала подвижност и постара популација, со лица со нетипичен развој во амбулантско и станбено опкружување и со бегалци.

Исто така, тие ќе организираат локални еколошки и педагошки активности и активности со културите во локалната заедница.

Волонтерите ќе бидат поделени во 4 работни кампови и „H2O“.

Работни кампови:

Центар за специјално образование „О Нињо“, Регионална институција за поддршка на млади и возрасни со нетипичен развој.

Училиштето Фернандо Касимиро, Училишниот центар што го посетуваат децата на Арукелас и другите соседни села.

Одделение за континуирана нега на Арукулас „Натуридаде“ која ги поддржува луѓето во нивната медицинска рехабилитација.

Сосиададе де Сао Виценте де Пауло што им помага на сиромашните семејства со средства за живеење.

 

Волонтери:

Мора да бидат измеѓу 18-30 години, да се

способни да комуницираат на англиски јазик и мотивирани да учат португалски јазик

 

За секој месец на EСК, организацијата обезбедува сместување,

џепарлак и пари за храна за секој волонтер, според финансиската

изјава на Еразмус +.

 

За дополнителни детали, проверете го Инфо-пакетот: https://we.tl/t-CLxnmBo8Kt !

Аплицирај сега: Испрати мотивациско писмо одговарајќи на следниве прашања:

Кој си ти? Колку години имаш? Зошто сакате да учествувате? Како сакате да придонесете во проектот?

… И CV (на англиски) на: vcs_contact@yahoo.com

Рок на пријавување: 15.01.2020 година