You are currently viewing Отворени повици!

Отворени повици!

Дали сте на возраст од 18-30 години и барате можност да поминете време во странство? Потребни се волонтери за неколку проекти во различни европски држави. Волонтирањето преку ЕСК програмата е одлична можност за млади луѓе да ги зајакнат нивните вештини во различни области, да стекнат нови искуства и знаења и да се доближат до други култури. Со програмата покриени се патните трошоци, сместувањето, осигурување, храна и пари за џепарлак. Почнете да планирате уште денес, проверете ги можностите и пријавете се!

Постои можност да има одредени промени во однос на датумите на проектот зависно од моменталната состојба со COVID-19

LONG TERM:

Никозија, Кипар|3.8.2020 – 2.8.2021| “YAS! – Youth for Action and Sustainability” (Активностите можно е да започнат најпрво ОНЛАЈН)
https://vcs.org.mk/mk/call-for-a-volunteer-in-cyprus/

Агеда, Португалија | 01.10.2020 – 31.07.2021 | “VOLUNTEER(S)olidarity”
https://vcs.org.mk/mk/call-for-esc-volunteersolidaritystival-2020-in-agueda-portugal/

Варшава или Војковице, Полска | Октомври 2020 година – јули 2021 година | ”Schuman Solidarity Crew“
https://vcs.org.mk/mk/call-for-esc-schuman-solidarity-crew-in-poland/

Естонија | Септември 2020 – Јуни, Јули, Август или Септември 2021 (10 отворени позиции) | “Fellowship of Volunteers”
https://vcs.org.mk/mk/call-for-volunteers-in-estonia/

Букурешт, Романија | 01.09.2020 – 30.04.2021 | “SOLID A.I.R”
https://vcs.org.mk/mk/call-for-a-volunteer-in-romania-2/

SHORT TERM:

Анталија, Турција | Јули – Септември 2020 | “Sport for Social Support“
https://vcs.org.mk/mk/call-for-volunteers-in-turkey-2/

Ајдин, Турција | ноември 2020 (30 дена) | “Disabled Festival 2020”
https://vcs.org.mk/call-for-esc-disabled-festival-2020-in-aydin-turkey-2/

Анкара, Турција | Септември-Октомври 2020 година (59 дена) |“Environment matters“
https://vcs.org.mk/mk/call-for-volunteers-in-turkey/

Крајова, Романија | 01.09.2020 – 31.10.2020 | “Donate blood, donate life!”
https://vcs.org.mk/mk/call-for-a-volunteer-in-romania/