Повик за младинска размена во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија за учество на Младинската размена „Get eco, stay friendly“ во Литванија. Место: Анталиепте, Литванија Датум: 28.4 – 6.5.2022 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот е насочен кон подигнување на…

0 Comments

VOICES September 2021

„Во природата нема награди или казни: има последици“.- Роберт Грин Ингерсол Ве очекува ново издание на „Воисес“, што значи дека сме во нов месец - септември. Тоа е посебен период од годината, не само за луѓето, туку и за природата. Во септември, постои есенска рамноденица на северната хемисфера и пролетна рамноденица на јужната хемисфера. Тоа…

0 Comments

Повик за учество на младинска размена во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара 6 Македонци/ки кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Полска и Шпанија на младинската размена "Boost Your Future!" Место: Насутов, Полска Датум: 16-25.10.2019 За проектот: Младинската размена „Boost Your Future!“ е замислена да биде како игра за учесниците - интересна, полна со пресврти и свртувања за конечно постигнување на…

0 Comments

Step towards cooperation, understanding, tolerance and empowerment

Поздрав од Струга, каде што младинската размена CUTE 2019 работи со полна пареа. „CUTE“ стои за соработка, разбирање, толеранција, оспособување. Целта на размената е да помогне на учесниците да се развијат во сите четири аспекти. Учесниците имаа неколку дена полни со работилници и активности за да ги припремат за главниот дел - да придонесат нешто…

0 Comments

Youth Exchange CUTE 2019 – Hungary

!!! Повик за учесници за младинска размена во Унгарија!!! Во потрага сме по 8 млади луѓе за младинската размена „CUTE-Соработка, разбирање, толеранција, оспособување“ за во Јули во Хортобаги во Унгарија заедно со младинци од Полска, Македонија, Романија и Унгарија. Главната цел на проектот е да се подигне свеста на младите луѓе за нивните внатрешни вредности…

0 Comments