Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бараволонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Eastern Partnership Volunteering Program” во Романија. Место: Букурешт, Романија Период: јануари - јуни 2024 (5 месеци) За проектот: Секој месец, тимот на COSI ќе избере тема, согласно со календарот на ОН, поврзана со човековите права, солидарност, волонтерство, активно граѓанско учество, инклузија, меѓукултурно прифаќање,…

0 Comments

Повик за волонтер во Хрватска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Solidarity for Green Dalmatia” во Хрватска. Место: Сплит, Хрватска Датум: 15.01.2023 – 15.01.2024 (12 месеци) Повеќе за проектот: Тема на проектот: Заштита на животната средина и одржлив развој; Донесување позитивни промени во заедницата и промовирање на солидарноста. Повеќе информации: инфопакот…

0 Comments

New year, new volunteer! Hello to Chris from Germany

Здраво дечки, јас сум Крис од Германија. Роден сум во Рудолштат, мало гратче во државата Турингија, „зеленото срце на Германија“. По 21 година и приближно 40 километри подалеку започнав да студирам Бизнис Администрација и Економија во прекрасниот град Јена. До крајот на 2018 година веќе можев да се наречам себе си магистер по наука...Но да…

0 Comments

Call for volunteers in Slovenia!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери, 21 - 30 години, од Македонија за учество во ЕСК проектот „Solidarity “ во Љубљана, Словенија. Место: Љубљана, Словенија Датум: Јануари 2021 г. - јануари 2022 г. !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот се однесува на активности…

0 Comments

Call for Volunteers for long term ESC in Portugal!

"Águeda Youth Center" e во потрага по 1 до 2 македонски волонтери на долг рок за Еврппоски Солидарен Корпус програмата кој сака да работи во локален младински центар во Португалија! Проектот главно се однесува на млади луѓе со помалку можности кои се заинтересирани да работат во локални иницијативи во руралните средини, заедно со локалната младина,…

0 Comments