You are currently viewing Call for volunteers in Slovenia!

Call for volunteers in Slovenia!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери, 21 – 30 години, од Македонија за учество во ЕСК проектот „Solidarity “ во Љубљана, Словенија.

Место: Љубљана, Словенија
Датум: Јануари 2021 г. – јануари 2022 г.

!! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19

Проектот се однесува на активности за интеракција со возрасни, деца и тинејџери со попречености, International Festival Year и други активности.

За повеќе информации: ИНФО-ПАКЕТОТ 

Партнер на проектот: Društvo za kulturo inkluzije

Технички детали:

Проектот е финансиран од ЕРАСМУС +, така што сите патни трошоци (до 275 евра ) ќе бидат надоместени според прописите на ЕРАСМУС +. Сместување, осигурување, месечен џепарлак и храната се обезбедени.

Како да аплицирате?

 1. Испратете емаил на: vcs_contact@yahoo.com
 2. Наведете го името на проектот во предмет (на пр. Апликација за “Solidarity, Slovenia“)
 3. Претставете се накратко и наведете за кој проект сте заинтересирани
 4. Закачете го вашето CV на англиски јазик
 5. Закачете го мотивационото писмо на англиски, со одговори барем на сл. прашања:
  • Кој сте вие?
  • На која возраст сте?
  • Зошто сакате да учествувате?
  • Како може да придонесете за проектот?

Краен рок за аплицирање: 6.12.2020