Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Eastern Partnership Volunteering Program” во Романија. Место: Букурешт, Романија Период: јуни - јануари 2023 (7 месеци) За проектот: Секој месец, тимот на COSI ќе избере тема, согласно со календарот на ОН, поврзана со човековите права, солидарност, волонтерство, активно граѓанско учество, инклузија, меѓукултурно прифаќање,…

0 Comments

Повик за обука во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат во обука “R.I.S.E. – Intercultural Competence Training” во Германија. Место: Остерхолц Шармбек, Германија Датум: 23.05 - 30.05.2023 За проектот: R.I.S.E. (Отчет (R), Меѓународни тимови (I), Самосвест (S), Изразување (E)) е обука која ги истражува интер-културните вештини во рамките на локалната, национална и меѓународна…

0 Comments

Call for volunteers in Slovenia!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери, 21 - 30 години, од Македонија за учество во ЕСК проектот „Solidarity “ во Љубљана, Словенија. Место: Љубљана, Словенија Датум: Јануари 2021 г. - јануари 2022 г. !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот се однесува на активности…

0 Comments

Запознајте ја Руте – нашата нова практикантka од Португалија

Здраво! Јас сум Руте и доаѓам од Чавес, мал португалски град во близина на границата со Шпанија - детал поради кој го владеам и шпанскиот јазик. Имам 21 година и се преселив во Порто (дом на познатото вино „Вињо до Порто“) пред три години за да дипломирам Комуникациски науки со специјализација во новинарството. За време…

0 Comments

Повик за волонтери во Естонија!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтер од Македонија да земе учество на ЕСК проектот „Заедница на волонтери“ во Естонија. Има 10 отворени позиции во различни младински центри, градинки и центри за попреченост ширум Естонија. Сите проекти стартуваат во Септември 2020 година. Завршетокот ќе биде во Јуни, Јули, Август или Септември 2021 година, зависно…

0 Comments