Повик за волонтер во Словенија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18 – 30 години) од Македонија кој знае да зборува албански јазик за учество на долгорочниот ЕСК проект „Volunteering in schools in Slovenia“ во Словенија. Место: Престранек, Словенија Датум: август 2023 - август 2024 и октомври 2023 - октомври 2024 (12 месеци) За проектот: Волонтерската активност се спроведува во основните…

0 Comments

Повик за обука во Грција!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат на обука „C.U.T.E - Colorful United Training of Empowerment“ во Грција. Место: Стратони, Халкидики, Грција Датум: 30.08 – 10.09.2023 За проектот: „C.U.T.E - Colorful United Training of Empowerment“ има за цел да им помогне на младите работници да се едуцираат на…

0 Comments

Рамка за промовирање на антипристрасно образование со користење на колаборативни заедници | „PeerAct“

Овој извештај за „Рамка за промовирање на антипристрасно образование со користење на колаборативни заедници“ ги обезбедува резултатите од спроведената евалуација за „PeerAct“ проектот и низа препораки за иден развој на програмата. Се предлагаат и елементи кои треба да се земат во предвид,бидејќи програмата е адаптирана на други локални контексти. Поттикот за проектот „PeerAct“ беше во…

0 Comments

По обуката за проектот: „A hug for all“

Четириесетина претставници од 8 земји, меѓу кои и петмина ученици од средното техничко училиште „Гостивар“ од Гостивар како претставници на Волонтерски Центар Скопје учествуваа на обуката за проектот: „Прегратка за сите/A Hug for all“ што се одржа во Атина во периодот од 17 ноември до 1 декември годинава. Главната цел на обуката беше стекнување за…

0 Comments

Voices April 2022

Ох, април! Месецот на повторното раѓање и повторното будење – погледнете ги тие дрвја и цвеќиња! По изненадувачки долгата зима, повторно можеме да уживаме во сончево и топло време. Можете ли да ги помирисате новите авантури во воздухот? Конечно, можеме да им кажеме збогум на зимските капути и да уживаме во активностите на отворено. Пешачење…

0 Comments

CALL FOR NEW INITIATIVES

ДАЛИ ИМАШ ИДЕЈА КОЈА ЌЕ ГО НАПРАВИ СВЕТОТ  ПОДОБАР? Дали имаш од 15 до 29 години, ентузизајам, желба и волја да ја подобриш твојата заедница? Поконкретно, дали имаш идеја или иницијатива која би спаѓала во некоја од овие области: Образование и доживотно учење (човекот учи додека е жив) Социјални и општествени теми (грижа за други)…

0 Comments

Youth Exchange CUTE 2019 – Hungary

!!! Повик за учесници за младинска размена во Унгарија!!! Во потрага сме по 8 млади луѓе за младинската размена „CUTE-Соработка, разбирање, толеранција, оспособување“ за во Јули во Хортобаги во Унгарија заедно со младинци од Полска, Македонија, Романија и Унгарија. Главната цел на проектот е да се подигне свеста на младите луѓе за нивните внатрешни вредности…

0 Comments