Добредојде Ече од Турција!

Поздрав! Моето име е Ече и доаѓам од Анкара, главниот град на Турција. Имам 23 години и се обидувам да ја преживеам фазата на „после дипломирање“. Моментално правам пауза, затоа што решив да си посветам малку време себеси пред да започнам со моите мастер студии и се чувствувам среќна што имам шанса да поминам 2…

0 Comments

ВОИСЕС Јули 2023

Јули-месецот на долги летни ноќи, забави и сончево време! Очекувањата од овој месец на годишни одмори се огромни секоја година! И зарем има подобар месец од Јули за читање на нашето последно издание на ВОИСЕС? Јули е месец на патувања, без оглед дали се рајски плажи или високи планини во прашање. Нашата тема на месецот…

0 Comments

VOICES April 2019

Со покачувањето на температурите и пролетта во целосен процвет ви го донесуваме шареноликото априлско издание на Воисес. Како е да се биде странец? Што јаде вилинското коњче? Што се случува со скејтерите во Кавадарци? Како е да се живее и да се пее во Операта? Најдете ги одговорите на овие прашања и уште многу повеќе…

0 Comments