ВОИСЕС февруари 2024

Добредојдовте во февруари! Името на вториот месец во годината доаѓа од латинскиот збор „Februa“ и значи чист. Во овој период имало „февруалии“ поврзани со празнување на почетокот на светата година, обреди на духовно прочистување и покајание за престапите. Оваа дефиниција се однесува и на подоцнежната фаза од овој месец кога зимата полека се приближува кон…

0 Comments

ВОИСЕС Јануари 2023

Добредојдовте во јануарското издание на „Воисес“! Како што доаѓа првиот месец од годината, природно е да размислувате за минатото и иднината. Но, наместо да се фокусираме на клишеа како „нови почетоци“ и „нов јас“, ајде да одвоиме малку време да ја разгледаме сегашноста. За што сте силно заинтересирани во моментов? Што учите или што истражувате?…

0 Comments

VOICES January 2021

Се чини дека 2020 година беше ера без крај, но, исто така, се чини како да сме ги затвориле очите во март, а сега е веќе 2021 година. Сепак, сега не е време да го гледаме лошото, туку доброто. „Нова година, нов(а) јас“, нели? Интересно е колку луѓето се возбудени да слават уште еден круг…

0 Comments

Запознајте ја Руте – нашата нова практикантka од Португалија

Здраво! Јас сум Руте и доаѓам од Чавес, мал португалски град во близина на границата со Шпанија - детал поради кој го владеам и шпанскиот јазик. Имам 21 година и се преселив во Порто (дом на познатото вино „Вињо до Порто“) пред три години за да дипломирам Комуникациски науки со специјализација во новинарството. За време…

0 Comments

ВОИСЕС Ноември 2020

Нели мислите дека среќата треба да се најде на секој лист од„Дрвото на животот“? Нашиот тим порасна неодамна, имајќи предвид дека со задоволство ги пречекавме новите волонтери, нивниот ентузијазам и талент за пишување. Дали сте за патување низ светот и седумте мориња? Ние ќе ве натераме да отпатувате далеку во прекрасната и разновидна Индонезија. Ќе…

0 Comments