You are currently viewing ВОИСЕС Јануари 2023

ВОИСЕС Јануари 2023

Добредојдовте во јануарското издание на „Воисес“!

Како што доаѓа првиот месец од годината, природно е да размислувате за минатото и иднината. Но, наместо да се фокусираме на клишеа како „нови почетоци“ и „нов јас“, ајде да одвоиме малку време да ја разгледаме сегашноста. За што сте силно заинтересирани во моментов? Што учите или што истражувате? Кои се вашите цели за следната година и како можете да работите кон нивно остварување? Иако е важно да внимаваме на нашиот личен прогрес, да не заборавиме на моќта што ја имаме да направиме разлика во светот околу нас. Без разлика дали тоа значи да волонтираме локално (на пример, во Волонтерски Центар Скопје), да зборуваме за кауза за која се грижите или едноставно да бидеме пријател што е секогаш подготвен за поддршка – нашите постапки може да имаат неверојатен ефект врз оние околу нас.

За да биде со вас во почетокот на годината, „Воисес“ ќе ве однесе на патување низ белењето на коралите и неговото влијание, совети за патување доколку сте сами, вештачка интелигенција и многу повеќе!

Како што тргнуваме во новата година, да се потсетиме да ја сочуваме надежта, да останеме издржливи и да останеме поврзани еден со друг. Да наздравиме за светла и значајна 2023 година за сите нас!

Иго Ломде

VOICES PDF