“Gender E+Quality”. Обука во Шпанија што ни ги измени животите.

Ни претставува огромна чест да ви раскажеме за неповторливото искуство што го доживеавме помеѓу 2-8 јуни, во срцето на Андалузија, односно во Херез де ла Фронтера. Сѐ започна кога слетавме во прекрасната Севиља, каде успеавме да разгледаме дел од нејзините знаменитости, пред да се упатиме кон Херез. Таму бевме удобно пречекани од волонтери на А.Ј.C.…

0 Comments

Повик за обука во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Gender E+Quality for Beginners” во Шпанија. Место: Херез де ла Фронтера, Шпанија Датум: 2.06 – 8.06.2024 За проектот: Главната цел на проектот е да се подигне свеста за родовата еднаквост и да се прошират родовите перспективи во младинската работа и…

0 Comments

Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бараволонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Eastern Partnership Volunteering Program” во Романија. Место: Букурешт, Романија Период: јануари - јуни 2024 (5 месеци) За проектот: Секој месец, тимот на COSI ќе избере тема, согласно со календарот на ОН, поврзана со човековите права, солидарност, волонтерство, активно граѓанско учество, инклузија, меѓукултурно прифаќање,…

0 Comments

Повик за обука во Грција!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат на обука „C.U.T.E - Colorful United Training of Empowerment“ во Грција. Место: Стратони, Халкидики, Грција Датум: 30.08 – 10.09.2023 За проектот: „C.U.T.E - Colorful United Training of Empowerment“ има за цел да им помогне на младите работници да се едуцираат на…

0 Comments

NO Hate Speech: Increasing Competencies of Young People to Use Media and Theater Based Tools to Combat Hate Speech

Брошурата за добри практики е дел од проектот "NO Hate Speech: Increasing Competencies of Young People to Use Media and Theater Based Tools to Combat Hate Speech" („БЕЗ говор на омраза: Зголемување на компетенциите на младите за користење алатки засновани на медиуми и театар за борба против говорот на омраза“.) Проектот се состоеше од две…

0 Comments

Повик за младинска размена во Струга, Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 6 млади учесници (16-20 години) и 2 младински лидери (20+) од Македонија кои сакаат да учествуваат на младинската размена “CUTE: Cooperate Understand Tolerate Empower”. Место: Струга, Македонија Датум: 10.08 – 18.08 2021 Можни се измени во однос на датумот на одржување на проектот зависно од актуелната COVID-19 ситуација! За проектот: Младинската размена…

0 Comments

Call for volunteers in Slovenia!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери, 21 - 30 години, од Македонија за учество во ЕСК проектот „Solidarity “ во Љубљана, Словенија. Место: Љубљана, Словенија Датум: Јануари 2021 г. - јануари 2022 г. !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот се однесува на активности…

0 Comments