Младинска размена „Real Facts Matter“ во Франција

Нашиот македонски тим, заедно со учесниците од 5 други земји: Франција, Србија, Италија, Шпанија и Турција, учествуваше на Младинската размена „Real Facts Matter“ што се одржа од 3ти до 11ти октомври во малото и тивко место покрај океанот Домино, што се наоѓа на островот Сен-Жорж д'Олерон во Франција. Главните цели на проектот беа подигнување на…

0 Comments

Повик за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (17-25 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на Младинската размена “Be media (elite)rate by debate” во Романија. Место: Вустени, Романија Датум: 21.10 – 31.10.2022 За проектот: Целта на проектот е да им обезбеди на младите од помалите заедници решенија за…

0 Comments