Повик за обука во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на обука “Thematic Awareness Training – Peers for Inclusion” во Романија. Место: Касоаја, Арад, Романија Датум: 01.08 – 10.08.2024 За проектот: Тематската обука за подигање на свеста – Врсници за инклузија - се однесува на младинските работници и обучувачите, нудејќи им…

0 Comments

Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Volunteer in Arad!” во Романија. Место: Арад, Романија Период: септември 2023 - март 2024 година (6 месеци) За проектот: Приклучете се на овој инклузивен волонтерски проект во Арад, Романија, за поддршка на ранливите групи. Преку здобивање на практично искуство зајакнете го вашиот личен и…

0 Comments

Повик за обука во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат во обука “Facilitation skills for inclusive educational activities” во Романија. Место: Арад, Романија Датум: 25.01.2023 - 02.02.2023 За проектот: Обуката за проектот: „Facilitation skills for inclusive educational activities" е посветен на младински работници, обучувачи и фасилитатори кои се вклучени во активности за…

0 Comments

Повик за Тренинг курс!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 7 учесници (16-23 години) од Македонија кои сакаат да учествуваат во проектот “Peer Act“. Првиот тренинг “Thematic Awareness Training (TAT)” ќе биде онлајн, како дел од комплетниот ЕПТО тренинг циклус. Место: ОНЛАЈН Датуми: Првиот дел од проектот “Thematic Awareness Training (TAT)”,  е предвиден за четири различни групи кои…

0 Comments