Повик за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (17-25 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Младинската размена „INFOPRENEUR IN POSTPANDEMIC ERA“ во Романија. Место: Сарата Монтеору - Бузау, Романија Датум: 05.10 – 14.10.2022 Целта на проектот е да се зголеми претприемачкиот потенцијал на невработени млади лица…

0 Comments

Повик за младинска размена во Шведска!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Младинската размена “Volunteer for Social Inclusion” во Шведска. Место: Флода, Шведска Датум: 16.10 – 24.10.2022 За проектот: Главната цел на проектот е да се истакнат придобивките од волонтерството за младите, да се зголеми социјалната вклученост на обесправените и маргинализираните…

0 Comments

Повик за младинска размена во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија за учество на Младинската размена „Get eco, stay friendly“ во Литванија. Место: Анталиепте, Литванија Датум: 28.4 – 6.5.2022 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот е насочен кон подигнување на…

0 Comments

(Македонски) Интеркултурно учење за нови лидери

Дали си лидер/ка? Дали си заинтересиран/а за интеркултурна работа? Дојде времето да се пријавиш за проектот „The time is now – Intercultural learning dialogue as a tool for new leaders”. Ќе бидете дел од меѓународна група со луѓе од Бугарија, Романија, Македонија, Грција, Чешка и Турција. Ќе бидете во можност да разменувате идеи и да…

0 Comments

Модерни начини на учење

Дали сте заинтересирани за онлајн учење и кампањи на социјални медиуми? Никогаш порано не сте биле на младинска размена во странство? Тогаш пријавете се за проектот „Be online, get in anti-discrimination NET”. Ќе имате можност да се запознаете со е-учење и да го споредите со традиционалното учење. Ќе истражите различни концепти и методи како онлајн…

0 Comments