„DigiTime“ во Шведска

Декември 2022 година во Варберг, Шведска. Учесниците кои доаѓаа од осум земји (Бугарија, Италија, Турција, Португалија, Македонија, Полска, Романија и Шведска) имаа шанса да научат и споделат вештини и знаења за климатските промени и дигиталното раскажување приказни за време на младинската размена „Digital Storytelling: DigiTime“ од 3 до 9 декември 2022 година. Преку различни гледишта…

0 Comments

Повик за младинска размена во Шведска!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-25 години) и лидер на групата (18+) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена “Digital Storytelling: DigiTime” во Шведска. Место: Варберг, Шведска Датум: 3.12. - 9.12.2022 За проектот: DigiTime има за цел да ја подигне свеста за климатските промени и одржливиот пристап преку користење на дигитално…

0 Comments

Повик за младинска размена во Шведска!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Младинската размена “Volunteer for Social Inclusion” во Шведска. Место: Флода, Шведска Датум: 16.10 – 24.10.2022 За проектот: Главната цел на проектот е да се истакнат придобивките од волонтерството за младите, да се зголеми социјалната вклученост на обесправените и маргинализираните…

0 Comments