Повик за младинска размена во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (15-17 години) и лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Landscaping in Vaunières“ во Франција. Место: Воњерс, Франција Датум: 9.08 – 21.08.2024 За проектот: Воњерс, Франција е историско мало место, кое сега е управувано, анимирано и реновирано од здружението Les Villages des Jeunes. Таму…

0 Comments

Повик за волонтери во Полска !

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери, 18-30 години, од Македонија за учество на ЕСК проектот „Summer Education“ во Полска. Место: Гдањск, Полска. Датум: 18.7.2022 - 9.8.2022 Проектот е за активности од областа на неформалното образование поврзани со деца со посебни потреби, млади, работилници на различни теми и локални активности. За повеќе информации: ТУКА…

0 Comments

VOICES September 2019

На летото му се ближи крајот, деновите почнуваат да стануваат се пократки и топлината во којашто уживавме (или не мачеше) чекор по чекор се пресликува во ладна зима или есен. Па, животот продолжува и секој крај вклучува почеток на нешто ново. Еве, ново издание на VOICES! Како и во претходните изданија, ние ви претставуваме голема…

0 Comments

VOICES July & August 2019

Сега тргнете на патување со нашете летно издание, полно со приказни за патувања и за Светот. Прочитајте за Томас Мајкснер, момчето што го помина светот на велосипед. Дали некогаш сте се заљубиле во странец? Прочитајте ја нашата статија за љубовта и пријателството низ континентот. Уметникот Банкси го плени светот но дали сте слушнале за бугарскиот…

0 Comments