Повик за младинска размена во Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „HMB Soft and HEMA as a tool for battling youth inactivity“ во Македонија. Место: Љубојно, Македонија Датум: 26.07 - 3.08.2023 За проектот: Проектот им овозможува на младите луѓе да развијат нови вештини и да научат за сопственото наследство…

0 Comments

VOICES March 2022

Здраво на сите во месецот на жените и на пролетта, што значи дека доаѓаат топли денови! Овој месец е многу посебен за жените, особено 8-ми март кога го одбележуваме нивниот ден и треба да им кажеме посебно „благодарам“ за сите женски достигнувања во општеството. И да не заборавиме да се бориме за родова еднаквост. Во…

0 Comments

Call for volunteer for long-term ESC-project “SPORT FOR SOCIAL SUPPORT 3” in Turkey

Волонтерскиот Центар Скопје бара волонтери од Македонија кои би сакаале да учествуваат во ESC-проект во Турција Место: Анталија, Турција Дата: 10.03.2020 – 04.12.2020 За проектот: Lykia Scouting и Nature Sports Club Aassociation (LIDOSK) се изградени во 2010 година како невладини младински организации кои развиваат интеркултурно учење, разбирање, активни граѓани, волонтерство, спорт за активен живот и заштита…

0 Comments