Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на краткорочен ЕСК проект под наслов “EUROBACKYARDS 11” во Полска. Место: Бидгошч, Полска Датум: 19.07 - 04.09.2022 За проектот: Темата на проектот е серија културни и едукативни состаноци кои се спроведуваат под отворено небо од европски волонтери заедно со национални волонтери. За време на активности со деца и…

0 Comments

Мирна девојка со силна енергија: Добредојде за Ниина од Финска

Moi! Јас сум Ниина, имам 27 години и доаѓам од Хелсинки, Финска. Дојдов во Македонија за да волонтирам во следните два месеца. Јас сум мирна и љdубезна личност. Сакам да сум со луѓе, но понекогаш сакам сама да ги завршам работите, а потоа да одам на прошетка или во теретана. Сакам да патувам - патував…

0 Comments

Three weeks to leave their comfort zone: Welcome to our new Belgian volunteers

Започна со одложен авионски лет поради технички проблем, но сега се конечно тука! Четири млади и љубопитни волонтери од Белгија се придружија на Волонтерски Центар Скопје и од 17 јули, па во наредните три недели ќе им бидеме домаќини на Алекс, Ине, Ишак и на Мухамед. Тие ќе добијат можност да станат новинари и графички…

0 Comments

Повик за волонтери во Хрватска

Ова е можност да искусите авантура во странство додека се здобивате со корисни вештини и подучувате млади луѓе. Дали сте отворени за нови култури и на возраст помеѓу 18-30 години? Тогаш пријавете се за волонтирање во Загреб, Хрватска. Ова е проект од Европскиот Солидарен Корпуспод Еразмус+, што значи дека се покриени вашите трошоци за патување,…

0 Comments