You are currently viewing Повик за волонтер во Полска!

Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на краткорочен ЕСК проект под наслов “EUROBACKYARDS 11” во Полска.

Место: Бидгошч, Полска
Датум: 19.07 – 04.09.2022

За проектот:

Темата на проектот е серија културни и едукативни состаноци кои се спроведуваат под отворено небо од европски волонтери заедно со национални волонтери. За време на активности со деца и млади сакаме да ги промовираме различните култури на Европската Унија.
Нашата цел е, исто така, да ги намалиме јазичните и културните бариери, да се бориме против стереотипите поврзани со странски култури и да промовираме активна рекреација и волонтирање, особено во меѓународен контекст.

Повеќе информации: Инфопакетот

Проект партнер: “Wiatrak” Rozwija Skrzydła 

Технички детали:
Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната, како и часовите по полски јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

 1. Испратете емаил на: vcs_contact@yahoo.com
 2. Наведете го името на проектот во предмет (на пр. Апликација за ЕСК-проект “EUROBACKYARDS 11”)
 3. Претставете се накратко и наведете за кој проект сте заинтересирани
 4. Закачете го вашето CV на англиски јазик
 5. Закачете го мотивационото писмо на англиски, со одговори барем на сл. прашања:
  • Кој сте вие?
  • На која возраст сте?
  • Зошто сакате да учествувате?
  • Како може да придонесете за проектот?

Краен рок за аплицирање: 30.06.2022

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.