Рамка за промовирање на антипристрасно образование со користење на колаборативни заедници | „PeerAct“

Овој извештај за „Рамка за промовирање на антипристрасно образование со користење на колаборативни заедници“ ги обезбедува резултатите од спроведената евалуација за „PeerAct“ проектот и низа препораки за иден развој на програмата. Се предлагаат и елементи кои треба да се земат во предвид,бидејќи програмата е адаптирана на други локални контексти. Поттикот за проектот „PeerAct“ беше во…

0 Comments

PeerAct – Време за помнење

Има поминато веќе еден месец од нашата посета на Брисел, а исто како да беше вчера. Сите убави моменти, новите и старите пријателства кои беа повторно пробудени, нештата кои ги научивме и секако, неизбежните збогувања – сето ова е се уште свежо и вистински драгоцено во нашите срца. Пред да ви ја раскажам приказната за…

0 Comments

Работилница за проектот „PeerAct“

Пријавете се на работилницата уште денеска и дружете се додека учите нешто ново! За кого? За сите што се заинтересирани Возраст: 14-25 години Каде: ОУРЦ "Д-р Златaн Сремец", Скопје Кога? 27.06 - 01.07.2022, 12:00-16:00 или 05.07. - 08.07.2022,12:00-16:00 (одберете датум) Што очекуваме од вас? Целосна достапност за време на работилниците Дали некогаш сте се соочиле…

0 Comments

Повик за “Peer Act“ тренинг курс!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 8 учесници (16-23 години) од Македонија кои сакаат да учествуваат во проектот “Peer Act“. Места и датуми: 1-ва мобилност – 17.01.2022 – 23.01.2022 / онлајн 2-ра мобилност – 6.03.2022 – 13.03.2022 / Струга, Македонија 3-та мобилност – есен 2022 / Брисел, Белгија ! Можни се измени во проектните…

0 Comments

VOICES November 2021

Ноември е месец на благодарност, и иако е некако груб годинава, сепак е потсетник дека мораме да размислуваме, да бидеме свесни и благодарни за она што веќе сме го постигнале, притоа да поставуваме цели и да се стремиме повисоко и повисоко. Истото го направи и Томаш Собанија, 23-годишно момче, кој секој ден трча еквивалент на…

0 Comments