Повик за обука во Унгарија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат во обука “Act it Out!” во Унгарија. Место: Дебрецен, Унгарија Датум: 24.09 - 03.10.2023 За проектот: За време на обуката за проектот: “Act it Out”, учесниците ќе ги запознаат методите на „Театарот на угнетените / Theatre of the Opressed“ (најчесто tеатар…

0 Comments

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18 - 30 години) од Македонија за учество на долгорочниот ЕСК проект "Digital communication and non-formal education" во Италија. Место: Бологна, Италија Датум: април 2023 - март 2024 За проектот: Волонтерите ќе бидат активно вклучени во мултиетничката и инспиративна околина на Болоња преку искористување на активностите и мрежата на контакти…

0 Comments

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “KulturHaus & Sustainability Volunteer” во Германија. Место: Бремен, Германија Датум: 15.03.2023 – 30.09.2023 (проектот може да се продолжи до 12 месеци) Повеќе за проектот: Бараме волонтер кој не само што е силно заинтересиран за одржлив развој и градинарство, туку e и…

0 Comments

Добредојде повторно, Лусил

Здраво на сите ! Јас сум Лусил од Бретања – како што веќе знаете, најдобриот регион во Франција! (Напишав статија за мојот регион во изданието на „Воиисес“ во декември 2020 година). Веќе имав можност минатата година да учествувам во двомесечен проект на Европскиот Солидарен Корпус во Волонтерски Центар Скопје. Ентузијазмот и посветеностана луѓето од ВЦС…

0 Comments

Call for volunteer in Lithuania! 

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по еден волонтер, 18 - 30 години, од Македонија за учество на ЕСК проектот „ SOS Family Strengthening Program “ во Литванија. Место: Вилнус, Литванија. Датум: Декември 2020 - Декември 2021 година  (една година ) !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот е…

0 Comments

Welcome Jules, the new volunteer from France!

Здраво, моето име е Жул Стрифлер. Доаѓам од Алсаче, погранично место во Франција во близина на Германија и на Швајцарија. Студирав „Јазици и Интеркултура“. Потоа, одлучив да заминам на Европски студии. Преку програмата „Еразмус Мундус“ се приклучив на постдипломски студии на „Уметноста во еврокултурата“. Досега, студирав или работев во Стразбур, Сиднеј, Готингем и во Сараево.…

0 Comments

VOICES January 2020

Крајот е нов почеток. Со доаѓањето на секоја нова година, луѓето не застануваат со своите надежи, планови, фантазии, соништа, идеи... Тимот на VOICES се придружува на овој глобален ентузијазам и ви ветуваме дека нема да застанеме со фантазирањето! Но, прво, да ве вратиме во античките времиња на Лапонците. Сте слушнале за нив? Подоцна ќе се…

0 Comments