You are currently viewing Повик за волонтер во Германија!

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “KulturHaus & Sustainability Volunteer” во Германија.

Место: Бремен, Германија
Датум: 15.03.2023 – 30.09.2023 (проектот може да се продолжи до 12 месеци)

Повеќе за проектот:

Бараме волонтер кој не само што е силно заинтересиран за одржлив развој и градинарство, туку e и вешт во тие области и кој ќе помогне градината на младинската куќа да се претвори во зелен рај и да го направи одржувањето на куќата поодржливо. Ако некогаш сте сонувале да работите во градина, да организирате проекти за одржливост и да бидете дел од забавен, дружељубив, креативен и мултинационален тим со многу искуство во областа на меѓународната младинска работа, тогаш ова е проект за вас.

Повеќе информации: Тука

Организација-домаќин: NaturKultur Bremen e.V. и KulturHaus

Технички детали:
Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната, како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
  2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.

Краен рок за аплицирање: 22.01.2023

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.