VOICES September 2021

„Во природата нема награди или казни: има последици“.- Роберт Грин Ингерсол Ве очекува ново издание на „Воисес“, што значи дека сме во нов месец - септември. Тоа е посебен период од годината, не само за луѓето, туку и за природата. Во септември, постои есенска рамноденица на северната хемисфера и пролетна рамноденица на јужната хемисфера. Тоа…

0 Comments

TC in Durres: “Volunteering connecting communities 2.0”

Од 7 до 16 јуни, имавме шанса како претставници на Волонтерски Центар Скопје да присуствуваме на курсот за обука “Volunteering connecting communities 2.0“ во Драч, Албанија организиран од „Mladi volonteri” од БиХ, а домаќин беше “Beyond Barriers”. Целта на иницијативата, која опфаќа 25 младински работници, четири држави, училишта и средношколци е тие да бидат поддржани…

0 Comments

Тренинг курс во Драч – Албанија. Младите и волонтерството

Од 2 до 11 октомври се одржа тренинг курс во Драч – Албанија со работен наслов “Volunteering connecting communities / VCC” организиран од Beyond Barriers. Овој тренинг курс е дел од четвртата активност на проектот, обука на младинските работници за волонтерскиот менаџерски циклус. Главната цел на обуката е поддржување на професионалниот развој на младинските работници…

0 Comments

Call for Training Course in Albania!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 учесник (18-35 години) од Македонија, кој што ќе сака да учествува во тренинг курсот „Volunteering connecting communities“ во Дуреш, Албанија. Место: Драч, Албанија Датум: 02.10-11.10.2020 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Тренинг курсот има за цел да го поддржи професионалниот развој…

0 Comments