“Sprechen Sie Deutsch?” – German Conversation Classes at VCS

Волонтерите од Германија што се дел од семејството на Волонтерски Центар Скопје организираат онлајн неделни часови по германски јазик. Ве покануваме да се придружите! „Здраво! Ние сме Крис и Клариса - волонтери во ВЦС. Кога дојдовме во Македонија, бевме изненадени од големиот интерес за германскиот јазик. Дел од нашата работа е креирање работилници. Бидејќи видовме интерес…

0 Comments

Panel discussion “The Youth and Europe”

Волонтерски Центар Скопје на ден 22 септември во просториите на Општина Кисела Вода - Скопје одржа панел дискусија на тема ,,Младите и Европа’’ како дел од проектот „Младите и европските вредности“ во имплементација на Коалиција на младински организации СЕГА, а поддржан од Генерален Секретаријат на Влада на Република Северна Македонија, преку Програмата за финансиска поддршка…

0 Comments

Building up a human(itarian)

Волонтерски Центар Скопје продолжува со активностите поврзани со проектот TEHV. Со стекнатите знаења од обуката на организаторите (ADRA SK, ADICE) пристапивме кон практична имплементација на методите и алатките потребни за подигнување на капацитетите на ВЦС и усогласување со европската регулатива и препораки. Активно работиме на усогласување на постоечките полиси според стандардите на програмата EU Aid…

0 Comments

Повик за волонтери во Португалија!

Волонтерски центар Скопје бара еден учесник од Македонија за ЕСК-проектот „Волонтерска солидарност“ во Агеда, Португалија Место: Агеда, Португалија Датум:  Претпроектна посета: 16-19 септеври 2020 / Мобилност: 01.10.2020-31.07.2021 ! Постои можност за промена на проектните датуми во зависност од ситуацијата со вирусот „Ковид-19“ Што добивате од „Псиентифика“: -Зајакнување на вештините на волонтерот и учење врз основа…

0 Comments

Call for volunteer to Portugal!

Волонтерски центар Скопје бара еден учесник од Македонија за ЕСК-проектот „Волонтерска солидарност“ во Агеда, Португалија Место: Агеда, Португалија Датум:  Претпроектна посета: 16-19 септеври 2020 / Мобилност: 01.10.2020-31.07.2021 ! Постои можност за промена на проектните датуми во зависност од ситуацијата со вирусот „Ковид-19“ Што добивате од „Псиентифика“: -Зајакнување на вештините на волонтерот и учење врз основа…

0 Comments

Call for volunteer for long-term ESC-project “SPORT FOR SOCIAL SUPPORT 3” in Turkey

Волонтерскиот Центар Скопје бара волонтери од Македонија кои би сакаале да учествуваат во ESC-проект во Турција Место: Анталија, Турција Дата: 10.03.2020 – 04.12.2020 За проектот: Lykia Scouting и Nature Sports Club Aassociation (LIDOSK) се изградени во 2010 година како невладини младински организации кои развиваат интеркултурно учење, разбирање, активни граѓани, волонтерство, спорт за активен живот и заштита…

0 Comments