You are currently viewing “Sprechen Sie Deutsch?” – German Conversation Classes at VCS

“Sprechen Sie Deutsch?” – German Conversation Classes at VCS

Волонтерите од Германија што се дел од семејството на Волонтерски Центар Скопје организираат онлајн неделни часови по германски јазик. Ве покануваме да се придружите!

„Здраво! Ние сме Крис и Клариса – волонтери во ВЦС. Кога дојдовме во Македонија, бевме изненадени од големиот интерес за германскиот јазик. Дел од нашата работа е креирање работилници. Бидејќи видовме интерес за германски јазик, ја искористивме можноста да организираме часови за разговор преку „Zoom“. Тoa е микс од „енерџајзери“, игри за запознавање и неформална размена.

Групата е воглавно меѓународна. Освен Македонци, имаме и Германци, Австријци, Грци и Шкоти. Нивото на учесници е прилично импресивно – тие достигнаа високо ниво преку училишни часови и независно учење.
Ако сакате да ни се придружите, можете да се регистрирате тука и ние ќе ви го испратиме линкот преку е-маил:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfR6ADUtljoEzYZLg3f2DAD4QvzIDaB8h-p07I8Iw9moduixw/viewform?usp=sf_link

Работилниците се одржуваат секоја среда во 19 часот преку „Zoom“.