You are currently viewing Повик за волонтер во Италија!

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Building a More Inclusive Universo” во Италија.

Место: Болоња, Италија
Период: мај 2024 – октомври 2024 година (6 месеци)

За проектот:

Волонтерите ќе се вклучат во запознавање со италијанскиот јазик и култура, курсеви за странски јазици, работилници за комуникација, промоција на Еразмус+, лични проекти, локални настани и мали административни задачи за времетраењето на овој проект.

Повеќе информацииИНФОПАКОТ

Проектен партнер: Associazione Interculturale Universo

Технички детали: Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната, како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
  2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.

Краен рок за аплицирање: 24.03.2024

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.