You are currently viewing ¡Adiós Macedonia, hola España!

¡Adiós Macedonia, hola España!

Два месеци, 7 шпански студенти од програмата ВЕТ и спасено улично куче.

По завршувањето на дипломата за туризам во Барселона, седумчлената група сакаше да стекне практично искуство. Така, пред два месеци дојдоа во Скопје да работат како практиканти во хотели и туристички агенции. Но, покрај работата, имаше и многу време за забава! Уживаа во групно патување до Охридското Езеро, па дури и посвоија улично кутре. Ја споделивме љубовта кон прекрасните македонски ресторани и дружењето во Градскиот парк.

Секогаш кога имаше забава, нашите шпански пријатели беа подготвени да се придружат. Тие беа и на „Егзит“ во Србија. Заминуваат со подобрен англиски јазик, меѓународно работно искуство и пријатели кои со задоволство ќе ги пречекаат повторно.

Чави, Нил, Каролина, Дејвид, Виктор, Шила и Пола: Благодарам што „скокнавте“ во македонското „лудило“. „Nos vemos“ во Македонија, Шпанија или некое друго прекрасно место!