Изданија VOICES

VOICES AUGUST 2022

Август е тука како што можете да видите по времето и од новото издание на „Воисес“! Дали веќе ви е...

VOICES JULY 2022

Le vent se lève! … Il faut tenter de vivre!* (Le cimetière marin – Пол Валери, 1920) Сонцето пече, температурата...

VOICES JUNE 2022

“In the summertime, when the weather is hot, you can reach right up and touch the sky” –  Мунго Џери...

(English) VOICES MAY 2022

Благодарноста е уметност да се ценат работите што ги имаме во животот. Не само тоа, може да се каже дека...

Voices April 2022

Ох, април! Месецот на повторното раѓање и повторното будење – погледнете ги тие дрвја и цвеќиња! По изненадувачки долгата зима,...

VOICES March 2022

Здраво на сите во месецот на жените и на пролетта, што значи дека доаѓаат топли денови! Овој месец е многу...

VOICES February 2022

По јануари – месецот на новогодишните одлуки – време е за февруари, најкраткиот месец во годината. А со тоа уште...

VOICES January 2022

Како лета времето! Веќе сме во новата 2022 година. Технички гледано, не се менува цела година, туку само еден ден....

VOICES December 2021

Врзете ги појасите. Крајот на годината брзо се приближува. Декември е месец на радост, среќа и можност да го завршите...

VOICES November 2021

Ноември е месец на благодарност, и иако е некако груб годинава, сепак е потсетник дека мораме да размислуваме, да бидеме...

VOICES October 2021

Подолгите и постудените ноќи не потсетуваат дека надвор е веќе есен. За многумина, тоа е време кога енергијата се намалува,...

VOICES September 2021

„Во природата нема награди или казни: има последици“.– Роберт Грин Ингерсол Ве очекува ново издание на „Воисес“, што значи дека...

VOICES August 2021

„Нашето човечка сочувство не поврзува едни со други.“ Како што се случуваат поплави и пожари во европските земји, ние повторно...

VOICES July 2021

Време е да искулираме! Температурата расте во Македонија, а нашето секојдневие се менува со визии за пливање во море или...

ВОИСЕС Јуни 2021

Во една работа сите сме согласни, дека изминатата година донесе многу бранувања, за некого можеби изгледаше како неколку години, а...

ВОИСЕС Мај 2021

Еј, Мај е! Што мислите за мај? Не е некој многу посебен месец, нели? Дали знаете дека во ниту еден...

VOICES April 2021

Aх, таа пролет! Конечно се чувствува пролетта. Ги слушаме птиците, го чувствуваме сонцето како ни ги загрева лицата, почнуваме да...

VOICES March 2021

Како што ВЦС навршува 15 години постоење така ние им оддаваме почест на сите оние кои беа инспирирани да напредуваат...

VOICES February 2021

Нов почеток На сите добри работи мора да им дојде крајот. Мојата едногодишна мисија при Европскиот солидарен корпус во рамките...

VOICES January 2021

Се чини дека 2020 година беше ера без крај, но, исто така, се чини како да сме ги затвориле очите...