Повик за волонтери во Полска !

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери, 18-30 години, од Македонија за учество на ЕСК проектот „Summer Education“ во Полска. Место: Гдањск, Полска. Датум: 18.7.2022 - 9.8.2022 Проектот е за активности од областа на неформалното образование поврзани со деца со посебни потреби, млади, работилници на различни теми и локални активности. За повеќе информации: ТУКА…

0 Comments

Добредојде за Хуго од Франција

Еј, еј! Јас сум Хуго, нов волонтер од Франција (повторно)! Имам 18 години и живеам во мало село во западниот дел од Франција. Патував многу за време на моето детство, особено во Азија, каде открив многу нови култури и запознав нови луѓе. Студирав инженерство (за звук) во Рен, но го напуштив студирањето затоа што не…

0 Comments

Нов белгиска енергија во семејството на ВЦС

Четири дена минаа откако нашите нови волонтери од Белгија пристигнаа на скопскиот аеродром. Среде ноќ, го почуствуваа македонското тло. Три возбудливи недели се пред нив: ќе се придружат во нашата канцеларија и ќе видат како функционира Волонтерски Центар Скопје, ќе учат да пишуваат новинарски текстови и да дизајнираат страници во магазинот „Воисес“, а ќе помагаат…

0 Comments

Довидување за нашите волонтери од Белгија

Како лета времето кога си волонтер во ВЦС! Трите недели во Македонија, на Ине, Ишак, Мохамед и на Алекс им поминаа додека трепнеш со очите. Дури и со толку малку време, тие можеа да доживеат вистинско волонтерско искуство. Дали нивното кратко искуство им го промени животот? Не можеме да бидеме 100 проценти сигурни, но тие…

0 Comments

Call for a volunteer in Romania

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери од Македонија за учество на ЕСК проект „Дарувај крв, дарувај живот“ заедно со млади луѓе од земјите на ЕУ и од Грузија, Молдавија и Украина. Датуми: Прва етапа: 01.09.2020 – 31.10.2020 Втора етапа: повеќе информации подоцна ❗Постои можност да има одредени промени во однос на датумите на…

0 Comments