Повик за семинар во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (20+ години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на семинар за проектот “Environment Sustainable Connections” во Италија. Место: Калиари, Италија Датум: 21.11– 25.11.2022 За проектот: Овој проект е мобилност на младински работници и има за цел да се фокусира на иновации и подобрувања во дигиталната област во однос на…

0 Comments

Младински центри – сега и веднаш

Со третата и последна активност во Скопје (првите две беа во Антверпен и во Бремен), го завршивме проектот „Соседство на младински центри во Европа / Neighborhood of Youth Centers in Europe“ во рамките на програмата „Еразмус+“ на Европската комисија преку белгиската Национална агенција. Триесетина младински работници и вработени во општини во осум држави – партнери…

0 Comments

Повик за Семинар во Босна и Херцеговина

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници (18+ години) од Македонија за учество на Семинарот “Sexual and Gender based violence among youth” во Босна и Херцеговина. Место: Сарево, Босна и Херцеговина Датум: 13.05–22.05.2022 За проектот: Семинарот „Sexual and Gender based violence among youth“ во рамките на проектот Еразмус+ “It has to be love” има за цел да ги едуцира…

0 Comments

Семинар во Сараево: “Volunteering connecting communities 2.0”

Волонтерски Центар Скопје учествуваше на крајната десиминација на проектот “VCC - Volunteering connecting communities 2.0" со 4 претставници, во Сараево, Босна и Херцеговина. Семинарот беше организиран од организацијата “Mladi Volonteri" во периодот од 18-23 февруари годинава при што нашите учесници имаа за можност да учествуваат во крајната цел од проектот, односно да ја претставаат работата…

0 Comments

Повик за Семинар во Босна и Херцеговина

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18+ години) од Македонија за учество на Семинарот “Volunteering Connecting Communities 2.0” во Босна и Херцеговина. Место: Сарево, Босна и Херцеговина Датум: 18.02–23.02.2022 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 За проектот: Семинарот за Евалуација има за цел да собере на едно…

0 Comments

Call for participants for seminar in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina!

Волонтерски Центар Скопје има потреба од 4 Македонци кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Албанија, Романија и Србија во семинарот „Volunteering connecting communities“ Сараево, Босна и Херцеговина. Место: Сараево, Босна и Херцеговина Датум: 16.12. - 23.12.2019 Накратко за проектот: Овој проект има за цел да го зголеми потенцијалот на младите на полето…

0 Comments

Seminar within the project “Brain Drain, Brain Gain + Circular migration”

Во периодот од 15-19 Јануари 2018 година во Нирнберг, Германија, претставници на ВЦС присуствуваа на семинар во рамките на проектот „Одлив на интелигенција, прилив на интелигенција+циркуларна миграција“ имплементиран од стратешкиот партнер од Германија МЕМОС. Овој семинар беше третата мобилна активност во рамките на проектот под истиот назив и активноста собра заедно 14 младински работници/лидери од…

0 Comments