You are currently viewing Повик за Семинар во Босна и Херцеговина

Повик за Семинар во Босна и Херцеговина

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18+ години) од Македонија за учество на Семинарот “Volunteering Connecting Communities 2.0” во Босна и Херцеговина.

Место: Сарево, Босна и Херцеговина
Датум: 18.02–23.02.2022

!! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19

За проектот:
Семинарот за Евалуација има за цел да собере на едно место 24 младински работници, активисти и учесници во локални активности да ги споделат резултатите од работата, да ги идентификуваат пречките и да обезбедат решенија за подобрување на работата на конзорциумот на полето на волонтерството и младинското учество.

За повеќе информации: ИНФО-ПАКЕТОТ

Партнер на проектот: Udruzenje “Mladi Volonteri” (Босна и Херцеговина)

Технички детали:
Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 180 евра ) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Храната и престојот ќе бидат обезбедени.

Како да аплицирате?

 1. Испратете емаил на: vcs_contact@yahoo.com
 2. Наведете го името на проектот во предмет (на пр. Апликација за “VCC 2.0“ во Сараево)
 3. Претставете се накратко и наведете за кој проект сте заинтересирани
 4. Закачете го вашето CV на англиски јазик
 5. Закачете го мотивационото писмо на англиски, со одговори барем на сл. прашања:
  • Кој сте вие?
  • На која возраст сте?
  • Зошто сакате да учествувате?
  • Како може да придонесете за проектот?

Краен рок за аплицирање: 06.02.2022

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.