VOICES July 2024

Привилегија - тоа, навистина, е летниот одмор. Не секој има шанса да одмора долго или да планира двонеделен одмор на остров во Јемен и патување во Источна Европа за да го открие уникатниот начин на живот на Черкезите. Одмор дома: и тоа е луксузна опција. Особено за парижаните во текот на следниот месец! Олимписките игри…

0 Comments

На проект преку Атлантикот – да, можно е!

Во оваа статија ќе се обидам да ви доловам како го поминувам времето на краткорочниот проект преку програмата Европскиот солидарен корпус, кој, за среќа, ме донесе на многу необична дестинација преку Атлантикот - мала островска земја на 9000 километри од дома, позната како Аруба. Во исто време, таа, всушност, стана мој нов дом, а сето…

0 Comments

Повик за волонтери во Аруба!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на краткорочен или долгорочен ЕСК-проект „ESC volunteering in Aruba“. Место: Оранјестад, Аруба Почеток: февруари 2024 (2 или 3 месеци) За проектот: Волонтерите ќе имаат активности во EU Projects Aruba или ArubaDoet (во зависност од нивните интереси). Активностите ќе се бидат: Во ЕУ Проект Аруба - помош…

0 Comments