Повик за волонтери во Хрватска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „Green Fingers” во Хрватска. Место: Загреб, Хрватска Датум: 16.09 - 25.10.2023 (6 недели) За проектот: Волонтерски тим од десетина волонтери ќе биде ангажиран во одржување на урбаните училишни градини во партнерските основни училишта (со цел да се научи и поучува за природното…

0 Comments

Call for participants for Youth Exchange in Romania!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 македонци кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Бугарија, Грција, Италија, Латвија, Шпанија, Полска, Романија во младинската размена „Земјата која ја сакам“ во Сарата Монтеору, Бузау, Романија (Sarata Monteoru, Buzau, Romania). Датум: 19 Март – 28 Март 2020 Место: Монтеору и Бузау, Романија За проектот: Контекстот на проектот…

0 Comments