Повик за волонтери во Луксембург!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „Discover Luxembourg 2.0”. Место: Луксембург Датум: 4.06 – 4.07.2024 (4 недели) За проектот: Главниот фокус на овој проект е инклузијата. Преку планираните активности учесниците ќе го научат разбирањето на инклузијата на лицата со попреченост и како може да се живее. Друга цел…

0 Comments

Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) за учество на долгорочни ЕСК-проекти под наслов: "ACT for CHANGE II" и "EcoACT" во Романија. Повеќе за проектите: ACT for CHANGE II: Главната цел на проектот е да овозможи лични и професионални можности за 300 студенти во Крајова преку примена на развој на програмите на неформалното образование и работилници…

0 Comments

Повик за волонтери во Турција!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтер, 18 - 30 години, од Македонија за учество на ЕСК проектот „Join our Intergenerational Journey 2020“ во Турција. Место: Анкара, Турција. Долгорочен: Веднаш, на 12 месеци !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот е за Активности на Универзитетот, пишување…

0 Comments