Повик за волонтер во Чешка!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “ESC Luzanky” во Чешка. Место: Брно, Чешка Датум: 15.09.2024 – 14.09.2025 (12 месеци) Повеќе за проектот: Центарот за рекреација Лузанки (SVC Luzanky) е спремен да биде домаќин за волонтери на некои од следните позиции: Lidická – Art Department Liška – centre of…

0 Comments

Повик за волонтер во Чешка!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “ESC Luzanky” во Чешка. Место: Брно, Чешка Датум: 15.09.2023 - 13.09.2024 (12 месеци) Повеќе за проектот: Центарот за рекреација Лузанки (SVC Luzanky) е спремен да биде домаќин за волонтери на некои од следните позиции: Lidicka - Оддел за уметност Lidicka - Технички…

0 Comments

Повик за Тренинг курс во Чешка република!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 3 учесника (18+) од Македонија кои сакаат да учествуваат на Тренинг курсот „Digital Resilience 4 You(th)!“ во Чешка република. Место: Бланско, Чешка република Датум: 19.3 – 26.03.202 2 Согласно со побарувањата на организацијата-домаќин, проектот побарува учесниците да бидат целосно вакцинирани (со 2 дози) со некоја од европски одобрените вакцини…

0 Comments

Повик за младинска размена во Чешка

Волонтерски Центар Скопје бара 6 учесници (18-30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Младинската размена „Antisemitism? Stop it!“ во Чешка. Место: Přerov, Чешка РепубликаДатум: 6.9 – 14.9.2021 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 За проектот: Учесниците…

0 Comments

ЕУ проектот “Towards effective humanitarian volunteering”

Главната цел на проектот е обука за сертифицирање на организации за програмата EU Aid Volunteers, која има за цел да обезбеди практична поддршка на напорите за давање хуманитарна помош и да придонесе кон јакнење на локалните капацитети во земји погодени од природни катастрофи. На тој начин EU Aid Volunteers им овозможува на европските граѓани практично…

0 Comments