You are currently viewing Next Chapter!

Next Chapter!

Наскоро!

Извонредна можност да се волонтира во библиотеките во Литванија.

7 јавни библиотеки во 7 различни градови во Литванија очекуваат 2 волонтери (18-30 години) што ќе можат да се придружат на тимот од Мај 2019 година до Јануари 2020 година. И вие можете да бидете еден од нив.

Дали имате претстава какво може да биде летото во Литванија? Дали некогаш сте ја прославиле Средината на Летото во Северните земји? Божиќ и Нова година! Можеби поладна но неверојатно пријателската литванска култура и народ се тука да ве придружуваат на следното поглавје од вашиот живот.

Ако мислите дека работа со деца со посебни потреби, асиститање на персоналот во библиотека во нивните тековни активности, организирање на образовни и креативни настани, изложби и летни кампови за деца или одржување на веб страницата на библиотека е нешто во што ќе уживате или што би сакале да го правите-немојте да чекате!

Пријавете се најдоцна до 1-ви Април со испраќање на вашето CV и мотивациско писмо на англиски

на vcs_contact@yahoo.com