You are currently viewing ЕВС Во ВЦС: АН

ЕВС Во ВЦС: АН

Моето име е Ан и имам 24 години. Доаѓам од мала балтичка земја по име Естонија.
Оваа пролет ги завршив своите додипломски студии по политички науки оваа пролет, и веднаш потоа аплицирав ЕВС во ВЦС. Долго време се подготвував да започнам со ЕВС програмата, бидејќи сметам оваа програма им ја дава можноста на младите луѓе да пробат да излезат од својата удобна зона.
Па така, решив да ја изберам Македонија како земја во која би го направила своето ЕВС искуство. Звучеше сосема поинаку од Естонија. Се надевам дека мојот ЕВС во ВЦС ќе ми даде шанса да се стекнам со нови вештини, како и можност да го споделам моето досегашно знаење.
Мојот ЕВС проект ќе трае 12 месеци, па се надевам дека ќе успеам да го научам македонскиот јазик и можеби ќе добијам некои добри рецепти за готвење од македонската кујна