You are currently viewing Повик за волонтер во Италија!

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “ESC in Regio Emilia” во Италија.

Место: Реџо-Емилија, Италија
Период:
 Септември 2022 – септември 2023 година (12 месеци)

За проектот:
Волонтерот ќе биде одговорен за ВЕТ студентите кои ги хостира YouNet во Реџо-Емилија. ВЕТ програмата на Еразмус+ го поддржува професионалниот развој на студенти кои работат во Стручното образование и обука преку практична обука во странство.

Активностите вклучуваат:

  • Пријавување и одјава и пречек на студентите кои доаѓаат
  • Улога на ментор на студентите
  • Повремено држење часови по англиски (или италијански) на студентите
  • Придружба за време на првите денови на обука во соодветните компании
  • Организација и спроведување на обуки и културни посети
  • Придружба на студентите на културни посети во други италијански градови
  • Помош во административни работи околу мобилностите на Еразмус+

Повеќе информации:  ТУКА
Проект партнер: YouNet Reggio-Emilia

Технички детали: Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната, како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
  2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.

Краен рок за аплицирање: 14.07.2022

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.