Почитувани,

Ви објавуваме повик за ЕДЕН волонтер на одобрен  ЕВС проект во Анкара , Турција  со наслов”Nesil FEST ″ во организација на партнер организацијата System&Generation  во регионот на Анкара, Турција, со времетраење од 2 месеци (01.06.2018- 30.07.2018).

Детали за проектот ”Nesil FEST ″

Tasks of the volunteers:

  • Representing his/her culture during cultural events,
  • Organizing workshops (handicraft, cooking, activities with kids)
  • Organizing cultural events (music evenings, theater, and music).
  • Preparing YouTHelegraph magazine and Video of the project,
  • Taking photos and videos about the events, working on video production updating the website of S&G, working on promotion materials,
  • Organizing games, cultural visits, walks in the nature Assisting in physical exercises for elderly,
  • Participating in fund raising activities;

Доколку сте заинтересирани да бидете дел од овој проект ве замолуваме да ни ја испратите вашата биографија(CV) англиски јазик  на нашата емаил адреса: vcs_contact@yahoo.com до Понеделник 14ти Мај 2018год.

Во очекување сме на вашите пријави.

Со Почит,

Тимот на ВЦС